De 24 dingen die je denkt als je piepkleine baby zomaar opeens 1 wordt

02.09.2018 05:00

Het ene moment hangt-‘ie om 03:00 uur ’s nachts nog aan de borst, het volgende moment plant de leidster van het kinderdagverblijf een kartonnen verjaardagshoed op zijn hoofd. Wat je allemaal denkt als je kersverse baby zomaar opeens 1 jaar wordt.

Lees ook: Waarom de eerste verjaardag van je kind de belangrijkste gebeurtenis éver is.

 1. Ik kan het niet geloven. Mijn baby is alweer één jaar oud en heeft een gevingerverfde kartonnen hoed op zijn hoofd. BAM! Alsof het niets is! Wat een lelijke hoed trouwens!
 2. Anyways. Het is een rare gewaarwording. Gisteren lag er namelijk nog zes keer per dag een poezelige baby aan mijn borst en lukte het aanleggen niet en moest de lactatiedeskundige komen en zat ik de druk eraf te halen met mijn hand en las ik dertig posts per dag over huilen en werd ik gek van de boekjes over slaapritmes en ging ik hysterisch mijn schoonzus bellen over reflux en stuwing en shit en kwam mijn schoonmoeder langs om te helpen koken en moest ik bekkenbodemspieroefeningen doen van de fysiotherapeut en stond er een kolf ontzettend lelijk te wezen op mijn bureau.
 3. Zo’n ziekenhuiskolf weet je wel.
 4. Maar even serieus. Het ene moment voelt het alsof het inderdáád allemaal gisteren was, met die kolf en dat huilen en de gebroken nachten, en tegelijkertijd zou het toch ook weer honderd jaar geleden kunnen zijn. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk en dat terwijl ik niet gelovig ben.
 5. Ik geloof trouwens wel dat er ‘meer’ is. En toen ik zestien was zag ik volgens mij een geest.
 6. Vraag. Hoeveel hersencellen zou ik dit jaar zijn kwijtgeraakt door al het slaaptekort?
 7. Oh en nog een vraag. Zouden mijn wallen dan volgend jaar eindelijk wegtrekken? Ik hoop het. Anders moet ik geopereerd.
 8. Toch heb ik misschien niet genoeg genoten van het afgelopen jaar en ben ik veel te veel bezig geweest met wat er allemaal beter moest en anders kon. Man man man, waarom leef ik eigenlijk niet meer in het moment? Wat is dat toch met mij?
 9. Ik weet het niet, als ik het wist zou ik het zeggen, geef me een pauze ja.
 10. Kijk die kleine vent nou zitten. Zìtten ook he? Wat een held. Wat een dreumes.
 11. Nou, daar zal je het hebben, moet ik opeens bijna huilen. En dat terwijl ik geen idee heb waarom. Ik denk gewoon vanwege ALLES.
 12. Weet je wat het is? Mijn piepkleine baby is een dreumes geworden en dat betekent: afscheid van een tijdperk. Misschien heb ik wel nooit meer een kersverse pasgeboren baby van mezelf in mijn armen. Zo’n klein poezelig mini-mensje met verse babyhaartjes en piepkleine nageltjes en piepkleine armpjes en piepkleine traantjes en een piepklein mondje en piepkleine billetjes.
 13. En misschien zal ik ook wel nooit meer een toeschietreflex hebben.
 14. Zei ik dat echt? Ik zei het echt.
 15. En misschien zal ik ook wel nooit meer luiertjes maat één halen. Of rompers maat 56. Of flessenmaat één. En misschien zal ik ook wel nooit meer een vers wiegje opmaken en een baby inbakeren.
 16. En misschien zal ik ook wel nooit meer de aap op de tak doen.
 17. Dat is als je baby vette kramp heeft. Dan moet je ‘m over je onderarm heen leggen met zijn buikje en ‘m een beetje op en neer schudden. Ziet er altijd extreem profi uit alsof je een speciaal diploma hebt.
 18. Oh, en het fietsje niet te vergeten. Het fietsje!
 19. Dat is als je baby vette kramp heeft en de aap op de tak helpt voor geen meter. Dan leg je de inmiddels snoeihard huilende baby snel neer op de bank of de commode en ga je dus in allerijl fietsbeweginkjes maken met zijn benen. Zwiep zwiep fiets fiets niet te hard fiets fiets poedelie poedelie stil maar baby stil baby in godsnaam STIL zip the lip.
 20. Het is toch godgeklaagd dat ik al deze dingen opeens mis? Wat ís dit voor delier? Zal je altijd zien. Zit ik op het kinderdagverblijf de eerste verjaardag van mijn kind te vieren krijg ik een delier.
 21. Het moet een delier zijn. Van het slaaptekort denk. Ik bedoel, dat van die toeschietreflex was toch ook gewoon echt een beláchelijke opmerking? Zoiets zeggen gezonde mensen toch niet?
 22. UNREAL bitchez!
 23. Of zou het kunnen zijn dat ik misschien toch nog een baby wil? Dat dit de hormonen zijn? Geen idee waar die rotkrengen dan nu weer precies vandaan komen, maar ik zeg het je, they have ways.
 24. Eén nieuwe baby dan. Echt maar één. Een kleintje. Om het af te leren?

Lees ook: Waarom je de eerste verjaardag van je kind net zo goed niet kunt vieren.