De machopappa: “Op vrijdagavond heb ik qualitytime met de baby”

23.12.2015 18:30

In deze decembermaand trakteren we jullie op een serie moeder- en vaderkarikaturen. Van die types die iedereen wel kent, maar van wie je denkt: ‘Nee, dat meent ze/hij toch niet echt?’ (En dan nog een tandje erger!) Dit keer: machopappa Koert (41)

‘Fan-tás-tisch vind ik het, kinderen. Vooral op vrijdagavond. Dan heb ik qualitytime met de baby. Dan gaan we met het hele spul naar de kroeg. Lekker aan de bar hangen met mijn vrienden. Mijn vrouw komt dan ook, met de baby. Dan pak ik mijn zoon, houd hem op mijn arm en mijn vrienden doen hetzelfde. Prachtig gezicht toch? Meestal gaat mijn vrouw dan snel naar huis, de baby in bed leggen. Daarna gaan mijn vrienden en ik eten en lekker stappen, vaak tot een uurtje of vier.

Ik heb een paar vrienden die altijd maar zeuren dat hun leven zo veranderd is, dat vind ik echt gezeik van mietjes. Als ik om een uurtje of elf de volgende dag wakker ben, ligt de kleine alweer te slapen! Hoezo, veel werk, een baby?! Dan roep ik mama even naar boven voor een beetje gezelligheid, haha. Ik houd ook niet van dat gezeik dat het pijn zou doen na de bevalling. Gewoon even doorzetten. Wij zijn vanaf dag één weer helemaal samen hoor, ja, ik ben een man, dat heb ik gewoon nodig.

Ik werk vaak in het weekend, en bijna elke avond tot een uurtje of acht. Dan kom ik thuis en kijk ik even hoe mijn kleine jongen ligt te slapen. In het weekend ga ik hockeyen en daarna een biertje drinken. Lekker.
Nee, hoor, je hoort mij niet klagen. Al dat gezeik over hoe je leven verandert. Kinderen hebben is het leukste wat er is! Ik wil er wel tien.’

dit-is-het-boek-voor-ouders-met-een-levenDit moedertype is afkomstig uit Dit is het boek voor ouders met een leven van de makers van Me-to-We. Het boek ligt nu in de winkel of is te bestellen via deze link

Illustratie: Marieke Meijer