Deze video over ‘Mommy shaming’ gaat viraal

11.08.2019 04:55
Deze video over 'Mommy shaming' gaat viraal

Rachel Hollis, moeder en blogger bij The Chic Site,  was aan het wachten op haar Starbucks koffie toen ze twee zwangere vrouwen hoorde praten. De vrouwen kenden elkaar niet, maar raakten in gesprek en stelden elkaar vragen over hun zwangerschap. Niks aan de hand, totdat het onderwerp ‘borstvoeding’ ter sprake kwam.

Op de vraag of ze haar eerste kind borstvoeding had gegeven, antwoordde de ene vrouw dat ze het een paar weken had geprobeerd, maar dat het geen succes was. De andere vrouw reageerde oordelend: “Je gaf geen borstvoeding? O, nou. Met deze baby, moet je daar echt aan werken. Het gaat om de gezondheid van je kind. Ik bedoel, kon je het echt niet langer dan twee weken proberen?”

Hoewel Hollis zelf geen onderdeel uitmaakte van het gesprek, maakte ze zich zo boos over deze ‘mommy shaming’ dat ze besloot er een vlog over te maken. “Ik zag zojuist een vreemde shame een andere vreemde, die overigens 10 maanden zwanger was, in een freakin’ Starbucks,” zegt ze in haar video. “Ik wil hierover zeggen: je hebt geen recht om een ander te vertellen hoe diegene zijn of haar leven moet leven. Hoe durf je.”

Ze vervolgt haar video door te zeggen dat vrouwen elkaar moeten ondersteunen, in plaats van elkaar de les lezen. Ook al is het goedbedoeld, oordeel nooit zonder dat je het hele verhaal kent.

Bekijk de hele video hier:

Lees ook: Moeders delen massaal prachtige open brief: ‘Je bent een goede moeder’

(Bron: PopSugar