Dingen die ik vroeger goor vond maar nu niet meer

15.04.2018 21:30

Vreemd is dat, dat dingen die je ronduit ranzig vond sinds het moederschap eigenlijk best wel meevallen. Renske is eerlijk en geeft haar top 5. Enjoy the ride.

LEES OOK: Verzoek aan alle kraamverzorgsters: Willen jullie ophouden met deze dingen?

 1. Met stip op één: kots.
  Vroeger vond ik mijn EIGEN kots zelfs goor mensen! Maar sinds die ene nacht dat zoon S. zijn bedje wel zes keer onderkotste, en ik tot zes keer toe de meest heftige brokstukken uit zijn bed moest vissen, ben ik er – oké, bijna – immuun voor geraakt. Het is gewoon een soort babyvoeding, vind ik nu. Of moet je nu voortaan zelf kotsen als je een potje babyvoeding ziet? Sorry dan.
 2. Met stip op twee: poep.
  Kijk, ik verschoon nog steeds niet met grote vreugd’ een luier. Maar.. ik stoor me vooral aan het gezeik rondom het luier verschonen (niette luia vessóne, NIET NIET NIET NIETTE luia vessóne) dan dat ik die poepluier zelf zo afschuwelijk vind. En ja, ik heb wel eens poep op mijn hand gehad als je dat soms wilt weten. En ik heb het daarna ook wel eens in mijn eigen haar gesmeerd. Oké. Dat laatste wilde je misschien niet weten.
 3. Met stip op drie: plasluiers.
  Dit is wellicht gênant, vooral voor de mensen zonder kinderen, dus ik hoop maar dat die mensen niet op deze site rondhangen. Komt-‘ie. Ik vind een plasluier best.lekker.ruiken. There, I said it. Ik weet niet wat het is, maar als de kinderen ’s ochtends door mijn vriend met hun fles pap bij me in bed worden gelegd dan zeg ik: no prob. Kom maar door met die plasluiers!
 4. Met stip op vier: spuug.
  Ik hoop dat je het nog aan kunt. Maar wat mij laatst is overkomen en wat ik NIET goor vond, was dat toen ik baby B. laatst een kus gaf, hij besloot een flinke dot kwijl te lozen in mijn mond. In verband met vier (heb meelij) doorkomende tanden. Het enige wat ik dacht was: oh, spuug, nouja. Ik heb het volgens mij zelfs een beetje doorgeslikt. (?!!)
 5. Met stip op vijf: melkresten.
  Deze is misschien nog wel het allergoorste, dus doe de riemen maar vast. Ter illustratie: mijn vriend zag het gebeuren, en die vindt het voorval nog steeds hor-ror. Maarja, hij is natuurlijk ook een man. Nou, dan zal ik nu vertellen wat er gebeurde. Ik was dus gezellig met baby B. aan het stoeien. We speelden vliegtuigje. Wiiiieeeee woooeeeeee, op en neer boven mijn hoofd, wiieeee woooeeee. Baby B. gierde het uit en ik vond baby B. in de hoedanigheid van vliegmachientje uiterst UITERST schattig. Was ik alleen effekes vergeten dat-‘ie net een fles had gedronken. En dus gebeurde er wat er gebeurde. Nét toen ik weer wiiiieeeeee wooeeeeee zei, nou, toen zei baby B. het woordje BURP. En toen kwam er dus een hele plets melk uit zijn mond IN mijn mond terecht. Want ik was dus net vol overgave wiieeeee wooeeee aan het gillen. Tja. Ik moet toegeven, ik heb een paar seconden lichtjes gegruweld. Maar vriend L. was er echt nog kapotter van dan ik. Zijn gil was tot in Noorwegen – ik noem maar een dwarsstraat – te horen. Hoe dan ook: ik spuugde de melk netjes uit, spoelde mijn mond een beetje na, en ging vrolijk door met vliegmachientje spelen. Wel met mijn mond dicht natuurlijk. Zo fucked up ben ik nou óók weer niet.

LEES OOK: Ouders delen de vieste dingen die hun kinderen hebben gedaan (niet kijken als je zit te eten!)