15 Dingen die ik zou doen als ik een dagje een bad mom kon zijn

27.10.2017 05:00

Ergens, toen ik lag te zappen op mijn mobieltje in bed, kwam ik een trailer van Bad Moms tegen. God, wat zou ik eens alle ballen graag willen laten pleuren om een hele dag te doen wat ík wil. Ik, ík, ík. Dan zouden sowieso deze dingen op het programma staan:

Lees ook: 3 Momenten waarop je weet… O mijn god, ik ben zó’n moeder geworden!

 1. Uitslapen, ontbijt op bed en een goed boek
  Nee, dit is niet echt bad mom, maar weet je wel hoeveel regels ik nu achter elkaar kan lezen met een peuter en kleuter in huis? Vijf. als ik geluk heb. Dus de dag rustig aan beginnen met 60 pagina’s van de nieuwe Dan Brown, drie koppen koffie en een croissantje die ik helemaal alleen mag opeten, man dat is de hemel op aard.
 2. Alle mail, apps, berichtjes die binnenkomen vakkundig negeren
  Ja, ook het mailberichtensysteem van school waar minstens 4 berichten per dag worden uitgepoept zou ik laten voor wat het is. Daredevil die ik ben.
 3. Met 150 km/per uur over de snelweg racen naar Amsterdam racen
  Doe ik nooit met mijn kinderen achterin. Nu wel. Ik zou met de vlam in de pijn over de A9 scheuren, zo’n lekker gevoel van bevrijding zou dat zijn. En hop, een middelvinger voor iedereen die me in de weg zit.
 4. Heel veel peperdure champagne drinken in een peperduur hotel
  Iedereen weet: voor de champagne zélf maakt het geen drol uit of-ie duur was of niet, maar het barpersoneel gedraagt zich gewoon slijmeriger als je honderd euro extra voor een fles neertelt. Zeker in hotellobby’s.
 5. Me overgeven aan een ongekende shopping spree
  Even niet denken aan de gevolgen van morgen, nee, gewoon nu die creditcard laten roken. Chique lingerie, een mooie lammy coat en een geweldige bling-bling-ring voor mezelf kopen. Heb ik nog nooit gedaan en het lijkt me fantastisch om dat te doen.
 6. Een middagdutje doen in de Bijenkorf
  Want: die banken staan er niet voor niets.  En die bubbels stijgen toch wel snel naar je kop.
 7. Gevolgd door een eindeloze schoenensessie. In de Bijenkorf.
  Normaal kom ik alleen in VanHaren, wel zo praktisch met de kinderen. En lief voor de portemonnee. Ook leuk, maar even een paar killers van paalhakken aanschaffen, met glitters of vlammen erop, dat moet dan gebeuren.
 8. Er de rest van een retesexy outfit bij scoren
  Want sexy kleren, die zijn ergens eind 2012 in de zak van Max beland. Samen met mijn vrije tijd, mijn jonge figuur en volle bos haar.
 9. Nepwimpers, kappertje, vooruit een klein spuitje in de lippen?
  Mama volledig door de wasstraat! Als daar wat Botox bij komt kijken, so be it.
 10. Met vriendinnen de kroeg in
  Dan flikker ik iedereens mobieltje in die champagnefleshouder tussen de drijvende ijsblokjes, want al dat nutteloze geswipe in de kroeg, daar heb ik dus echt niets mee (geen idee, dat lees ik dan bij andere mensen op Facebook, zelf heb ik al jaren geen kroeg meer gezien van binnen).
 11. Een heleboel selfies maken
  Ja, ik hou mijn mobieltje wel bij me. Duh.Ik heb dus helemaal geen foto’s van mezelf, sinds ik kinderen heb. Dus mogen mijn vriendinnen eindeloos foto’s van me maken, 345, zodat ik er in ieder geval twee leuke aan overhoud aan het eind van de avond. En mocht de hele avond aan me voorbij gaan, kan ik de volgende dag in ieder geval nog zeggen; gelukkig hebben we de foto’s nog.
 12. Misschien even tongen met die onbekende vent van 25?
  Niets ten nadele van mijn grote liefde, maar die is allang geen 25 meer. En dat is gewoon zo’n leuke leeftijd, 25.
 13. Een drupje drugs erbij mag best.
  Ik heb hele goede verhalen gehoord over Ketamine.
 14. Tot slot om 22.00 in die kei-chique hotelkamer in slaap vallen
  Ja, ik kan wel zeggen 05.00 uur, maar dat ga ik gewoon niet redden. Ook niet met dat drupje Ketamine in mijn flikker. Júíst niet met dat drupje Ketamine in mijn flikker.
 15. Oh ja, en ik zou komende feestdagen skippen en lekker naar de Antillen vertrekken.
  Geen boodschappen doen, geen cadeaus kopen, geen afspraken maken, geen kalkoen braden, geen toestanden op school, geen knutselprojecten, geen verloren gewaande familieleden ontvangen. Nee, dan zou ik pina colada’s drinken door een rietje en eindeloos salsadansen. Lekker hoor.

Lees ook: Simpele dingen waarvan ik droom sinds ik moeder ben.