Dit is wat co-ouderschap zou moeten zijn: post van moeder over ex gaat viraal

08.08.2019 04:55
Dit is wat co-ouderschap zou moeten zijn: post van moeder over ex gaat viraal

Uit elkaar gaan terwijl jullie kinderen hebben samen. Hoewel het soms noodzakelijk is, blijft het voor alle partijen vaak behoorlijk ingewikkeld. Jessica Singleton en haar ex hebben een manier gevonden om met elkaar om te gaan die niet alleen goed is voor hun zoon, maar ook voor henzelf. In een Facebookpost laat ze hem (en de wereld) weten hoe dankbaar ze hiervoor is. Niet zo gek dat de post inmiddels viraal gaat. 

Lees ook: Wanneer je als jonge moeder voor de tweede keer gaat trouwen.

“Dit is mijn ex. Dit hier is waardevoller dan goud,” begint ze het bericht waarbij ze een collage bestaande uit foto’s van haar zoon en haar ex plaatste. “Dit is de man die niks betaalt via de staat, omdat ik hem gewoon kan bellen wanneer mijn zoon nieuwe kleding nodig heeft. Dit is een man die allerlei kinderfilms op Vudu koopt, zodat ik ze ook bij mij thuis met mijn zoon kan kijken. Een man die voor 45 dollar aan luierbroekjes afgeeft bij mij aan de deur zodat ik hem niet mee hoef te nemen naar de winkel.”

Dat Jessica en haar ex niet alleen contact hebben over de praktische dingen, blijkt verder in het bericht: “Dit is een man die naar me luistert als ik huil omdat ik gestrest ben. Dit is een man die zijn zoon vertelt dat hij mama’s vriend niet moet vergeten wanneer hij zijn favoriete mensen opnoemt…”

Hoewel het nu allemaal koek en ei lijkt, was de weg naar dit punt ook voor Jessica en haar ex niet makkelijk. “We hebben veel obstakels moeten overwinnen om op dit punt te komen. Dit was niet makkelijk, dit was een keuze. Stop met excuses verzinnen en kom samen voor je kinderen. Ik ben de koppigste persoon die ik ken, maar kon dingen makkelijk vergeven vanwege onze zoon. En daardoor zie ik mijn zoon iedere dag. We zijn altijd welkom bij elkaar.”

Lees het volledige inspirerende bericht hier:

Lees ook: Vreedzaam scheiden, gelukkige kinderen? Of juist niet?

(Bron: Scary Mommy, beeld: screenshot Facebook