Dit weekend zijn de kinderen uit logeren!

26.02.2016 00:15

Barbara zweert bij af en toe een weekend weg. Samen, zonder kinderen. En er dan ook niet de hele avond over praten dus.

Ze schijnen te bestaan: stellen die nooit meer samen weggaan als de kinderen er eenmaal zijn. Ik kan me dat goed voorstellen, het is een heel gedoe om alles te regelen en iedereen onder te brengen. Maar ik weet echt niets beters voor je relatie en je sexleven dan: even met z’n tweeën zijn (een nachtje eraan vastplakken is dan wel zo essentieel).

Een hotel, een vreemde stad, dat is heel leuk, maar gewoon één nacht thuis zonder kinderen en wat uitslapen kan in noodgevallen ook al voldoende zijn. Ik heb weleens een last minute hotel om de hoek geboekt. Voor 50 euro was er een aanbieding, aan de drukste straat van de stad. Het was echt niet een hotel waar je heel blij van werd, maar we waren zo blij even samen weg te zijn, nog steeds als ik er langs fiets krijg ik een fijn gevoel.

Het leukste was wel een weekend naar Londen. Nou ja, weekend. We vlogen op vrijdagavond en zaten om negen uur in een restaurant. Op zondag moesten we vroeg weer naar het vliegveld om onze oudste zoon (toen 6 jaar) op tijd op halen, want zijn vriendje moest naar hockey. Maar het gaf niks, want we waren Weg Zonder Kinderen. Het begon al met de vliegreis: twee kleine tasjes handbagage, meer niet! Een krant lezen. Zo’n klein flesje wijn. Geen boze medepassagiers omdat we te veel lawaai maakten. Geen poepluier vlak voor de landing. Geen zoekgeraakte kinderwagen. Geen tomatensap over je enige schone broek.

Langzaam begonnen de kinderen en de stress uit ons systeem te raken. We zoefden de trein in, de trein uit, het restaurant in en voor we het wisten waren alle pubs alweer gesloten. Maar hee, we kwamen óók om in bed te liggen, en dat was heerlijk. We bleven in bed tot 10 uur (dat noemen we uitslapen, toch?). Daarna gingen we van ontbijtcafé naar museum naar winkelstraat naar galerie naar pub. Ik voelde waanzinnig veel energie loskomen, interesse in dingen waar ik al jaren geen tijd meer voor had gehad. Kunst! Mooie kleren! Een lunchtentje!

Maar in de loop van de dag verslapte mijn blik. Ik begon steeds meer om me heen te kijken naar speeltuinen, naar plekken waar je ook met kinderen naartoe kon, alsof we binnenkort met ze terug zouden komen. Na één biertje in de pub hadden we het wel gehad. We bestelden een salade, dronken nog een glas wijn en vielen daarna uitgeput naast elkaar in slaap. Op de terugweg waren we helemaal uitgepraat, of was het bijgepraat? En binnen een uur stond ik weer aan een aanrecht, met een huilende peuter, en zat ik weer onder de appelstroop.

Voornemen:
Dit vaker doen.

Voorbereiding:
Hmm. Misschien beginnen met veel kinderen te logeren vragen, dan vraagt het makkelijker als je zelf weer eens weg wilt. En misschien werkt het aanstekelijk. Heb je straks allemaal deals lopen met andere ouders die ook weggaan. Leuk!

Tip:
Op www.hotelspecials.nl vind je onder de 50 euro lastminute superleuke kamers in jouw stad, of een stad verderop. Dat is niet alleen ontzettend leuk, maar je kan zo ook opa’s en oma’s of andere oppassen in je huis zetten. Helemaal makkelijk, hoe je niet met knuffels & koffers te sjouwen en overal beleefd kopjes thee te drinken bij het afleveren.

Lees ook: 15 Signalen dat je echt een avondje uit moet met je man.