Dit zeggen moeders tijdens een vriendinnenavondje

17.08.2021 18:00

Het komt een stuk minder voor dan toen je nog geen kinderen had, maar oh wat is het toch heerlijk om af en toe met je vriendinnen af te spreken en de hele avond te beppen. En oh, wat is het heerlijk dat moeders in precies dezelfde fase zitten als jij, zodat jullie aan één woord genoeg hebben. Dit is wat je op zo’n avond hoogstwaarschijnlijk andere moeders hoort zeggen…

Lees ook: Waarom je met andere moeders veel intiemer bent dan met je vriendinnen

Dit is wat je moeders waarschijnlijk allemaal hoort zeggen: 

* Ik rijd wel terug/ Doe mij maar een cola light
Dit was tien jaar geleden ondenkbaar. Niemand had zin om de bob te zijn, want een avondje uit stond gelijk aan alcohol drinken. Nu is er altijd wel iemand die zwanger is of denkt aan de vroege ochtend die haar te wachten staat.

* Sorry, ik ben laat! Mijn man moest overwerken/de oppas kwam niet opdagen/mijn kind kreeg een woedeaanval

* Laten we proberen het niet de hele tijd over onze kinderen te hebben
Dat lukt soms wel tien minuten. Hahahaha.

* Man, wat heb ik dit even nodig! Het was zo’n lange week!
Met baby’s en peuters in huis heb je soms het idee dat je in een constante veldslag verwikkeld geraakt ben. Een glas wijn ergens in een kroeg met vrienden kan voelen als een VAKANTIE!

* Ik ben zoo moeoeoeoeoe!!!!
Die behoeft geen uitleg, toch?

* Ik heb zo’n honger!
Je bent soms zo druk met zorgen voor anderen dat je jezelf vergeet

* Tsja, ik heb dus al gegeten
Om vijf uur, met de kinderen. Maar goed, deze moeder pikt wel wat mee van de borden van anderen en nipt aan haar drankje. Niemand vindt dat gek.

* Hee, wat doen jullie aan woedeaanvallen/ slaapproblemen/ niet eten/ broertje pesten/klieren/ onzekerheid?

* Jeeemig, ik heb wel tien gemiste oproepen!
Want vader weet thuis niet waar de schone pyjama’s liggen of er nog Nutrilon is en welke maat luier de baby inmiddels heeft.

* Moet je horen wat mijn man deed!
Dit is meestal iets totaal onlogisch wat een vrouw nooit in haar hoofd zou halen.

* De laatste keer dat ik sex had? Dat is echt al een maand/drie maanden/ een jaar geleden

* Tegen die ene single vriendin: ‘Vertel ons alles over je spannende escapades!!!’

* Sorry, het lukt me niet om te komen
Er is altijd een vriendin die met een ziek kind komt te zitten of die een man heeft die vergeten was dat zijn vrouw een avondje uit ging en nog in vergadering zit of die gewoon zo’n nervous breakdown heeft dat ze het niet op kan brengen om nog de deur uit te gaan. En dat snapt dan iedereen.

Lees ook: Brief aan mijn kinderloze vriendinnen: dankjewel dat jullie zijn gebleven