Evelien (27): ‘Ik behoor tot de geluksvogels bij wie het na de bevalling geen compleet slagveld was van onder’

01.02.2023 20:30

We horen graag eerlijke verhalen over jullie seksleven. Hoe combineer je dat met het ouderschap? En hoe houd je het spannend tussen de lakens? Evelien (27): “Ik behoor tot de geluksvogels bij wie het na de bevalling geen compleet slagveld was van onder.”

Evelien heeft twee kinderen van bijna 2 jaar oud en 10 maanden. Ze is zwanger van nummer drie.

Voordat de kinderen er waren, hadden Robert en ik nog alle energie om tussen de lakens te kruipen als we daar zin in hadden. Nu is het even zoeken naar een momentje voor elkaar. Met twee kleine kinderen en de derde op komst zitten we middenin de tropenjaren en zijn we ontzettend moe. Maar van seks krijg je juist energie. Goed excuus om het dus toch regelmatig te doen.

Een hoog libido heb ik altijd wel gehad. Tijdens mijn eerste zwangerschap en ook nu weer, heb ik eigenlijk elke dag wel zin. Mijn buik wordt niet zo gigantisch groot en zit niet in de weg. Alleen toen ik zwanger was van ons tweede kind deden we het minder vaak. Ik had last van bekkeninstabiliteit en was door de hormonen heel chagrijnig. Of was dat vanwege het gebrek aan seks denk ik nu? Ach, we hebben het in ieder geval weer ingehaald. Na de bevalling van de tweede moest ik echt weer even in de stemming komen. Ik had wel zin, maar niet zoals vanouds. Om de zin weer terug te krijgen hebben we elkaar uitgedaagd een maand lang elke dag te vrijen. Dit bleek met twee jonge kinderen een hele uitdaging en ons (s)eksperiment is dan ook mislukt, haha. Maar de zin was wel terug! Nu hebben we weer een frequentie van 3 a 4 keer per week en daar ben ik heel tevreden mee!

Lees ook: Gwen (27): ‘De bevalling heeft mijn lijf verwoest en dat vind ik heel erg’

Ik behoor tot de geluksvogels bij wie het na de bevalling geen compleet slagveld was van onder. We konden het 10 dagen na de bevalling alweer doen. Ik was dan ook degene die het weer wilde proberen, mijn man was nog bang dat hij me pijn zou doen. Het was nog wel gevoelig, maar ik kon er wel van genieten. Robert mocht alleen niet aan mijn tepels komen! Ik heb beide keren twee maanden borstvoeding gegeven – langer lukte niet helaas – en ik vond het vervelend als Robert aan mijn borsten zat. Die waren alleen voor de baby.

Ik vind een goed seksleven en het ouderschap prima te combineren. Natuurlijk komt het er soms niet van terwijl je wel zin hebt, maar je moet ook de momenten pakken als ze zich wel voordoen. Dus als hij ’s ochtends terug komt van zijn werk (Robert werkt ’s nachts), als de kinderen hun middagdutje doen , als de oudste zoet alleen aan het spelen is en de jongste in bed, als de kinderen bij opa en oma zijn of als we uit eten zijn geweest op het parkeerterrein.
We hebben handboeien, een vibrator en een dildo in ons nachtkastje liggen, maar die gebruiken we eigenlijk niet zo vaak. Ik vind het wel leuk om Robert te verleiden met mooie lingerie of een spannend setje.

In de tropenjaren – waar we middenin zitten – is het soms zeker pittig, maar ik zie seks als een stukje nodige ontspanning. Zonder of met weinig seks zou ik het veel pittiger vinden. De eerste weken na de geboorte (drukte en heeeeeel weinig slaap) komt het er natuurlijk niet zoveel van en is de behoefte ook lager. Maar ik was (ondanks dat de tweede vaak ’s nachts wakker was en pas laat ging doorslapen) wel snel weer toe aan een actiever seksleven. Ik kan me daarentegen ook goed voorstellen als deze behoefte er minder is of pas later komt. Kleine kinderen eisen nu eenmaal veel van je overdag én ’s nachts!