Fabienne: “Ik ben er niet mooier op geworden, maar er zijn probleemloos twee prachtkinderen uit gekomen”

18.02.2015 14:30
fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

De fotoserie van Me-to-We! We fotografeerden 12 van onze bezoekers met hun moederlijf. Fabienne (29) met Cato (2) en Kasper (1). “Ik ben lichter dan voor ik zwanger was van Cato. Ik ben dus heel blij én tegelijkertijd best ontevreden.”

Zwanger worden was geen probleem voor me, een bevalling is nooit leuk, maar ach, daar heb ik me doorheen geslagen. Alleen: die 30 kilo die ik was aangekomen, die vind ik echt verschrikkelijk. Mijn hele leven vecht ik al tegen de kilo’s, dus toen ik zwanger was van de eerste heb ik er wel op proberen te letten. Maar toen ik eenmaal 10 kilo was aangekomen, heb ik het los gelaten. Tegen het einde van die eerste zwangerschap heb ik de diëtiste gebeld om vast een plan te maken voor na de geboorte. Na 4 weken was ik er klaar voor. Ik ben op dieet gegaan en keihard gaan sporten. Het vloog eraf.

Bij de tweede was de schade minder erg, maar ik zal nooit blij worden van de kilo’s die bij een zwangerschap horen. Afvallen is echt zwaar. Ik werk fulltime. Drie keer per week, als het lukt met mijn werk, sta ik om 7 uur in de sportschool. Dan sluip ik het huis uit als de kinderen nog slapen. Ik heb geen zin om ook in het weekend te sporten, dan zitten we tot drie uur in pyjama op de bank hoor.

fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

 

Ik houd niet van dikke vrouwen, maar als ik foto’s van mezelf zie denk ik: dikke vrouw. Toch ben ik lichter dan voor ik zwanger was van Cato. Ik ben dus heel blij én tegelijkertijd best ontevreden. Ik heb geen borstvoeding gegeven, wel heb ik melk gekolfd. Dat getrek aan mijn tieten vond ik verschrikkelijk. Mijn borsten zijn ook veel te groot. Er gaat niet even in een restaurant een schattig luikje open – bij is het meteen zo’n tiet. Daarnaast heb ik megaveel striae gekregen. Ik ben er niet mooier op geworden, kinderen krijgen. Ik ben echt van meisje naar vrouw gegaan. Een vrouwenlijf dat het prima doet, er zijn probleemloos twee prachtkinderen uit gekomen en daar ben ik heel trots op.”

Fotografie: Bernice van Wissen. Interviews: Barbara van Erp & Femke Sterken. Visagie: Hanan Chahid & Danielle Mulder. Styling: Anna-Marie Janssen.
Een deel van deze fotoserie is ook verschenen in de Kekmama.