Facebookpost over hoe het is om depressief én moeder te zijn gaat viraal

28.01.2017 09:45
Facebookpost over hoe het is om depressief én moeder te zijn gaat viraal

Zelf vechten tegen een depressie en ondertussen moeder zijn van twee jonge kinderen; Makkelijk is anders. Dat dit zo is, weet ook de Amerikaanse Cierra Lyn Fortner. De moeder van twee jongens (één van 4 jaar en één van 10 maanden oud) werd tijdens het boodschappen doen gecomplimenteerd over het goede gedrag van haar kinderen en hoe ze alles altijd zo goed voor elkaar heeft. In een Facebookpost die ze afgelopen 20 januari online plaatste, besloot ze haar echte verhaal te delen.

Lees ook: Als je opeens in een depressie belandt:’Alles was zwart. Pikzwart.’

In het bericht vertelt Fortner hoe het meisje achter de kassa in Walmart, waar ze elke vrijdag samen met haar kinderen de wekelijkse boodschappen doet, haar complimenteerde over hoe schattig haar kinderen er altijd uitzien, hoe goed ze zich gedragen en hoe het lijkt dat ze alles zo goed op een rij heeft. Hoewel ze blij was met het compliment, besloot Fortner op de terugweg dat ze wilde delen wat er schuil gaat achter die zogenaamde togetherness. Haar bericht gaat inmiddels viraal.

“Ik wil dat ze weet dat ik elke dag te maken heb met een persoonlijkheidsstoornis, waarbij angsten en een depressie door elkaar lopen, en dat ik twee keer een zelfdodingspoging heb overleefd,” schrijft ze in haar bericht. “Ik wil dat ze weet dat ik mezelf niet altijd van de bank af krijg om mijn kinderen meer te geven dan alleen diepvriespizza’s en ontbijtgranen.”

Na de opsomming van haar ‘gebreken’ komt ze tot haar belangrijkste punt: “Maar bovenal wil ik dat ze weet dat ik het niet allemaal goed voor elkaar heb en dat ik het misschien wel nooit allemaal goed voor elkaar ga hebben. Ik ken geen moeder die het allemaal goed op een rij heeft, maar alles wat we doen is uit liefde voor onze kinderen en dat maakt je een perfecte moeder. En in de ogen van onze kinderen, hebben we het inderdaad allemaal op een rij.”

Ze eindigt haar bericht met een boodschap voor moeders die zich in haar verhaal herkennen. “Van de ene uitgeputte moeder tot de andere: je doet het goed. Heb die breakdowns. Laat je kinderen soms die ontbijtgranen eten en zorg ook altijd goed voor jezelf.”

Lees ook: Heb jij een postnatale depressie? Dit zijn de alarmsignalen!

(Bron: Babble. Beeld: Facebook