Femke had 5 voornemens toen ze moeder werd. Ze mislukten allemaal

15.01.2020 00:10

Toen Femke net bevallen was van Max had ze een heleboel voornemens. Hier zijn er vijf (en wat ervan terecht kwam).

1
Ik zal een verantwoordelijke ouder zijn
Nou ja, dat lijkt me logisch. Ik ben het toppunt van verantwoordelijkheid. Totdat ik vorige week na een uit de hand gelopen bedrijfsborrel met een enorme kegel mijn kind van de opvang ophaalde, hem bijna naast het fietszitje losliet en vervolgens zwierend mijn weg naar huis probeerde te vinden.

2
Ik zal niet op elk huiltje reageren (dan word ik gek!)
Het is onmogelijk om een kind langer dan tien minuten te laten huilen. Dat gejank maakt je pas krankzinnig.

Lees ook: 5 Dingen die minder stressvol zijn dan het hebben van kinderen

3
Ik ga rust en regelmaat hoog in het vaandel houden
Ha ha ha! Vaste slaaptijden; ik ben een notoire afwijker van het schema. Als ik probeer mijn kind twee keer op een dag op vaste tijden te laten slapen, begint ie te krijsen. Daar heb ik geen zin in. Ik wacht gewoon totdat hij in zijn ogen wrijft. Volgens mij net zo prima. Hij ziet er nog redelijk gezond uit. Slechts hele lichte wallen..

4
Ik ga niet zo idioot veel speelgoed aanschaffen
Op de een of andere manier had ik het idee dat je je kind wel kon blijven vermaken met het speelgoed en de knuffels die hij rond zijn geboorte kreeg. Totdat mijn moeder zei dat Max zo vervelend was omdat hij zijn knisperboekjes en knuffels te saai vond. Nu heeft hij dus een trein en een achtbaan en een loopwagen en een lieveheersbeestje met wieltjes. Oh en natuurlijk een blokkendoos (waarvan de blokken zijn verdwenen, hetgeen mij voor wederom een nieuw dilemma plaatst).

5
We gaan elke avond met zijn allen aan tafel eten
Tja, als Reinier de helft van de tijd moet overwerken, vind ik het toch nog steeds gezelliger (en makkelijker) om Max zijn groentehap te geven terwijl we samen gebiologeerd naar Utopia kijken. Max vindt Billy net zo irritant als ik. Hij gooit zijn wortelprut richting onze flatscreen als hij haar ziet.

Lees ook: 12 Normale dingen die ineens doodeng zijn als je een kind hebt.