Waarom het soms NODIG is om zonder kinderen op vakantie te gaan

30.03.2017 09:08

Femke zweert erbij. Eén keer per jaar een vakantie zonder kinderen. Want laten we eerlijk zijn: die vakanties zijn toch wel flink veranderd sinds je moeder bent. Een stuk minder uitslapen, een stuk minder boekjes lezen in de zon, een stuk minder cocktails slempen en laat je bedje inrollen en een stuk méér hangen in Franse/Italiaanse/Griekse speeltuinen, friet eten op de camping en visjes vangen in beekjes. Hoewel dat natuurlijk allemaal ook z’n charme heeft…wil je ook wel eens HEEL EVEN wat tijd voor jezelf. 

Vakantie. Het had vroeger een zweem van rust om zich heen hangen. Ontspanning was het hogere doel tijdens die twee à drie weken per jaar en je hoefde aan niemand anders dan aan jezelf te denken. Tegenwoordig draait de vakantie er om dat de kinderen elkaar niet te veel in de haren vliegen, dat er niemand verdrinkt in het zwembad, dat er stadjes bezocht worden rondom de slaapjes en dat altijd één van jullie beiden alert moet zijn, terwijl de ander (onder het mom van: we doen alsof er niks veranderd is) drie bladzijden uit de nieuwste Saskia Noort placht te lezen.

Ja, sorry, ik doe nu een beetje zuchtend, want hoewel een vakantie zonder kinderen inderdaad heeeeeeel wat anders is dan een vakantie met kinderen, kan ook de laatste variant genieten geblazen zijn. Kinderen nieuwe plekken laten zien, kinderen kennis laten maken met het buitenleven, kinderen verrassen met chocoladecroissants in de ochtend, zwemmen met kinderen in de zee…het is allemaal even mooi. Het is zoals vakanties met het gezin horen te zijn.

Maar weet je wat ook mooi is? Vakanties voor volwassenen!! Sinds mijn zoon Max (4) geboren is, probeer ik minstens één keer per jaar een vakantie zonder hem te plannen. Afgelopen jaar zijn mijn man Reinier en ik een weekje naar Engeland geweest en het jaar ervoor ging ik twaalf dagen met een vriendin naar Curacao. Om heel eerlijk te zijn beviel dat laatste me het allerbest, want relaxed op een strandstoel over een prachtig blauwe zee uitkijken en de tijd hebben om ofwel je gedachten te ordenen ofwel ongestoord een boekje te lezen…dat gebeurt zelden meer als je kinderen heb.

TUI SENSIMAR biedt voor dit soort vakanties alles waaraan je behoefte hebt. Op de sensimar-locaties kom je zeker weten geen kinderen tegen, wat betekent dat je de vrijheid hebt (en meer ziet), dat je eindelijk weer eens kunt uitslapen en kunt relaxen in luxe. Je hebt dus echt álle aandacht voor elkaar! Alle hotels van TUI SENSIMAR liggen op prachtlocaties en op steenworp afstand van zee.

Ik ben van plan om in januari met een vriendin een strandvakantie te boeken en heb mijn oog laten vallen op deze plek op Mauritius. Als ik die witte stranden en dat luxe hotel zie, loopt het water me in de mond. Laat mij maar een dag of tien op die plek ontspannen; ik weet zeker dat ik er helemaal opgeladen vandaan kom. En dat komt dan weer ten goede aan mijn gezin!

Mijn top 3: 

Mauritius
Mauritius is het eiland naast Madagascar, bij Afrika dus.. Het lichtgroene water geeft je het idee dat je midden in het decor van Pirates of the Carribean terecht bent gekomen. Het eiland heeft witte stranden, vulkaanlandschap, tempels en botanische tuinen. Door de tumultueuze historie van het land vind je er elementen uit zowel Franse, Indiase, Creoolse en Chinese culturen. Ook de mensen zijn hier een prachtige mix van.

Het Lagoon Resort bevat alles ,maar dan ook alles wat je wilt voor een rustgevende vakantie zonder kinderen. Een privé strand, drie buitenzwembaden, een spa en noem maar op. Maar eigenlijk hoef je alleen maar naar het plaatje te kijken om te weten dat je er naar toe moet.
Lees hier meer 


Kefalonia – Griekenland
Nog zo’n fantastische bestemming om bij te tanken is Kefalonia, een van de Ionische eilanden. Mooie stranden, altijd goed weer, traditionele dorpen om in rond te slenteren en natuurlijk lekker eten.

In het moderne Tesoro Blu Hotel kun je weken (WEKEN!) doorbrengen, want och wat is het hier heerlijk. Alles is design, hip en nieuw. Daarnaast heb je even vrij van jengelende kinderen om je heen en heb je zelfs de kans om uit te slapen op de kingsize bedden. Wat wil een mens nog meer? Nou ja, het eiland staat bekend om haar schildpadden en die willen we best wel spotten.
Lees hier meer 


Yucatan in Mexico
Zon, zee strand, altijd een goede temperatuur en heerlijke luxe. Het schiereiland Yucatan van Mexico heeft het allemaal. In de Sensimar Seaside Suites & Spa kun je je belachelijk laten verwennen. Er staan enorm chique gazebo’s (van die soort open hutjes met een bedje) en het eten en drinken wordt naar je toe gebracht.

Maar, Mexico heeft natuurlijk niet alleen maar luxe, als je het resort even wil verlaten kun je op verschillende plekken bouwwerken van één van de oudste culturen ter wereld vinden; de Maya-cultuur. Je zit dicht bij Tulum waar een prachtige oude Maya stad staat. Maar als je lekker een stadje wilt ontdekken zit je hier ook goed. Het resort ligt dicht bij Playa del Carmen, lekker quacemole en ceviche eten bij geweldige strandtentjes.
Lees hier meer 


tuiDit artikel is geschreven in samenwerking met TUI, maar de inhoud is 100% van ons. Lees hier maar eens over ons advertentiebeleid.

TUI SENSIMAR kun je boeken via TUI.nl. De accommodaties zijn perfect als je zonder kinderen op vakantie wilt en even helemaal tot rust wil komen. Ontspannen genieten in een moderne omgeving en van alle gemakken voorzien, dat is TUI SENSIMAR. Van luxe kamers en whirlpools tot butlers en uitzicht op zee. Maar bovenal tijd en ruimte met z’n tweeën.