Ga een dagje superspannend smokkelen in Rekken

06.11.2015 04:55
smokkelroute smokkelpad Rekken uitje kinderen tieners spannend

Het is prachtig herfstweer de laatste dagen. Wil je daarom dit weekend lekker naar buiten met de met de kinderen? Mutsen op, sjaals om en op naar Rekken (onder Enschede)! Vanaf hier kan je namelijk een superspannende smokkelroute lopen.

Het grensgebied rond Rekken stond vroeger bekend als een echt smokkelbolwerk. Goederen werden stiekem over de grens met Duitsland heen en weer gebracht, terwijl de douane strenge controles uitvoerde. Tegenwoordig kun je natuurlijk gewoon makkelijk de grens over. Maar door de spannende Smokkelroute te lopen kun je nog een keer meemaken hoe het vroeger was.

De route begint in café Rotering, waar je een smokkelpaspoort en een gps-ontvanger krijgt. Deze heb je nodig om allerhande spullen over de grens te kunnen smokkelen. De route duurt drie tot vier uur, en onderweg krijg je verschillende aanwijzingen en opdrachten om uit te voeren. Kaartjes met vee, wiet, jenever, tabak of koffie moeten over de grens gesmokkeld worden. Maar kijk wel uit voor de douane die rondloopt!

Na de tocht eindig je weer bij café Rotering, waar alle smokkelaars en douanes zichzelf kunnen belonen met een koffie, broodje en warme chocolademelk. Het is best een lange route (± 8km), dus ga niet met al te jonge kinderen (of neemt een drager/buggy mee). Met een groepje gaan is het allerleukst.

smokkelroute smokkelpad Rekken uitje kinderen tieners spannend

Smokkelroute Rekken

Café Rotering
Oldenkotsenweg 11
Rekken

Telefoon: 0545-431250
Open: ma t/m zo: 10:00-22:00 (woensdag gesloten)
Prijs: 5,95 per kind

Ga ook eens: Een avontuurlijk en leerzaam dagje uit naar de Kemphaan.