11 Gênante momenten die iedere moeder zal herkennen

Als moeder ben je op een goeie dag over al je gêne heen. Waarom? Omdat het leven van een moeder gewoon te veel gênante momenten kent. Zoals deze 11. 

 LEES OOK: Kolven op de plee? Moeders, doe er niet aan mee!

 1. Het ongemakkelijke kolf-moment. Lag ik voor het eerst aan de melkmachine, stak mijn schoonmoeder haar hoofd om de deur van het ziekenhuis. Maar het was in elk geval niet mijn schoonváder. Dat komt ook voor namelijk.
 2. De tepel-lekkage. Zit je voor het eerst weer op je werk, vliegt er een meeuw voorbij. En poef, je borsten slaan aan. Dwars door je zijden bloes heen. Bummer.
 3. Het poep-festijn. Komt voor in vele vormen. Bijvoorbeeld: je kind zit voor het eerst op schoot bij tante Tiny en loopt ineens rood aan, waarop tante Tiny vraagt waarom haar schoot zo warm wordt? Of: je kind staat ergens te pootjebaden en ineens drijft er een drol in het water. Of: je staat in de rij bij de bakker en plotseling ruik je een warme-poepwalm. Of… of…
 4. Het onverwachte bezoek. ‘We waren toevallig in de buurt.’ Hahaha. En jij had toevallig nog niet de korsten van de vloer geschraapt, de puzzelstukjes uit de theepot gevist, de hagelslag van de bank gekrabd en de gordijnrails weer aan het plafond gehangen.
 5. De kinderliedjes-modus. Je loopt door de supermarkt, zonder kinderen, maar toch hoor je jezelf de tune van Jip en Janneke neuriën.
 6. De wie-was-je-ook-alweer-kwestie. Het moederschap graaft diepe gaten in ons geheugen en dat kan weleens slecht uitkomen als iemand je enthousiast groet en vraagt of je volgende week nog komt? Ehhhmmmm…
 7. De kusjes-mix-up. Je bent aan het multitasken en ineens staan er drie kusjes onder je zakelijke mail.
 8. De verontwaardigde vriendin/schoonzus/buurvrouw. Want ze was dus gisteren jarig, of haar kind was gisteren jarig, en waar was jij? Ehmmmmmm… dat was toch volgende week pas?
 9. Het dat-doet-hij-anders-nooit-hoor-moment. Als je hartelapje in het winkelwagentje de boel bij elkaar besluit te krijsen omdat jij er geen knijpfruitjes in hebt gelegd.
 10. De fashionista-fase. Ik weet niet of deze ook voorkomt bij jongetjes, maar als moeder van twee peutermeisjes moet ik er momenteel aan geloven. Nee, ik heb dus niet die roze maillot met rode sokken en regenlaarzen met beige korte broek én mintgroene stippeltjesjurk uitgezocht vandaag. Maar anders kreeg ik haar niet mee.
 11. Het slofjes-syndroom. Meestal nog net te tackelen vóór je in de auto of op de fiets stapt: wat doen die blauwe plastic slofjes aan je voeten? Die had je dus uit moeten trekken vóór je de kinderopvang verliet.

LEES OOK: Dit zijn de 12 tekenen dat je last hebt van een moederbrein

Geschreven door
More from Janneke Jonkman

18 FANTASTISCHE dingen die gaan gebeuren als je kind drie is

Wanneer wordt het moederschap makkelijker? Janneke durft het bijna niet hardop te...
Lees verder