Van dit moment kan ik geen genoeg krijgen

22.05.2016 00:10

Barbara wordt thuis verwelkomd met een klap in haar gezicht. 

Ik loop de woonkamer binnen en krijg een harde klap in mijn gezicht. Die komt van de peuter die bovenaan de trap, die naar de kamer leidt, staat. Met twee handen, vol in mijn gezicht. Ik schreeuw tegen hem: “Nee! Niet doen.” Zijn mondhoekjes zakken een halve meter omlaag en hij begint verschrikkelijk hard te huilen. Ik zet de twee boodschappentassen op het aanrecht en pak hem op. Weer slaat-ie me. Ik krijg hem niet stil.

Lees ook: 10 Dingen die je snel afleert als je moeder bent geworden

Nu ben ik ook boos.

Op de bank ligt een man die nu overeind komt. Ik geef hem onze zoon. De andere zoon zit aan tafel met vieze jam-vingers achter mijn witte laptop. Het aanrecht staat vol troep, de vaatwasmachine is nog niet uitgeruimd. “Hij heeft honger,” roept de man. “Ga je handen wassen als je achter mijn laptop wilt zitten,” roep ik.

Het is kwart over zes.

Zucht.

Ik ruim de schone afwas op, doe de vieze er weer in, maak nog meer vieze afwas, brand mijn handen aan de pasta. De kinderen lusten het eten niet. Niet één zin heb ik kunnen afmaken als ik probeer te vertellen wat ik vandaag heb meegemaakt. We doen ze in bad. En langzaamaan komt dat moment met pyjamaatjes en speentjes en lapjes en boekjes lezen en is er geen plek in de wereld waar ik liever zou willen dan hier.

Als ze slapen en ik naar boven loop, wacht mij een ontplofte keuken, de tweede van vanavond. Tijd voor een glas wijn.

Lees ook: Maak je peuter gek! Pay back time…

Oh wat kunnen peuters toch een heerlijk leven hebben! Eindeloos spelen, denken dat je magische krachten heb en dat je heel goed kan dansen.. Morris laat in deze video zien waarom hij zo’n fantastisch leven heeft.