Dit gescheiden stel maakt nog altijd familiefoto’s voor hun zoontje

06.05.2019 04:45
Dit gescheiden stel maakt nog altijd familiefoto's voor hun zoontje

Uit elkaar gaan terwijl je kinderen hebt, wat de situatie ook is: het is en blijft heel ingewikkeld. Victoria Baldwin en haar ex Adam besloten een aantal jaren geleden te scheiden, maar maken nog steeds jaarlijks familiefoto’s voor hun zoontje.

Lees ook: Scheiden zonder lijdende kinderen? De 14-jarige Suzan geeft tips!

In een post, die werd gedeeld op de Facebookpagina Love What Matters en inmiddels viraal gaat, schrijft de moeder: “De twee bovenste foto’s werden genomen toen Adam en ik getrouwd waren. De onderste twee ongeveer een jaar en ruim twee jaar na de scheiding. We zijn niet verliefd, we zijn het niet altijd met elkaar eens, we zijn geen beste vrienden, soms vinden we elkaar zelfs even niet leuk. Maar weet je wat we zijn? We zijn voor altijd aan elkaar verbonden vanwege onze mooie, slimme, lieve en grappige zoon.”

Victoria geeft in haar bericht duidelijk aan dat zij en Adam niet het perfecte voorbeeld van co-ouderschap zijn, maar dat ze een deal hebben gesloten om er het beste van te maken. “Toen we gingen scheiden, hebben we de deal gesloten dat we altijd onze zoon voorop zouden stellen en zouden waarderen dat we zijn leven allebei rijker maken, om verschillende redenen. Dus ja, we laten nog steeds familiefoto’s maken en ik geef nog steeds veel geld uit om de foto’s te laten afdrukken, inlijsten en ophangen in de kamer van onze zoon. Hij groeit misschien niet op met ouders die bij elkaar in huis wonen, maar hij groeit wel op met het beeld dat respect, vriendelijkheid, empathie, compassie, flexibiliteit en zelfs opoffering belangrijk is. Hij zal weten dat het mogelijk is dat de liefde stopt, maar je elkaar niet hoeft te verliezen.”

Hoewel het niet voor alle gescheiden stellen mogelijk is om (voor welke reden dan ook) op zo’n manier met elkaar om te gaan, is het prachtig dat het voor dit stel werkt. Lees de originele brief hier:

Lees ook: Waarom de gescheiden vader een held is en de gescheiden moeder een slet

(Bron: Love What Matters