Griep? Geen tijd voor – Femke heeft wel wat beters te doen

Het griepseizoen staat weer voor de deur en de eerste snottebel is al getraceerd. Femke’s man en zoon vatten bij het minste of geringste kou en als het weer zo veranderlijk is als nu gaat hun weerstand flink naar beneden. Maar Femke weert zich kranig. Mede door een gouden tip van haar moeder.

Vroeger, in een ver ver verleden, had ik nog wel eens tijd om een virus of andersoortige lichamelijke malaise uit te zieken. Ik vond het ook niet zo erg als ik verkouden werd of rillerig; ik meldde me een dagje (of twee) ziek en keek de dvd-box van Sex and the City nog maar eens een keertje onder het genot van hete thee, bakjes fruit en een pijnstillertje hier en daar.

Tegenwoordig kan ik me dat echt niet meer veroorloven. Verkouden worden of griep krijgen is Not An Option. En daar doe ik dan ook alles aan. Terwijl mijn kleuterzoon en man in het herfst- en winterseizoen om de haverklap met snotneuzen lopen en hoestend en proestend door het huis strompelen, is mijn prioriteit om mijn weerstand op en top te houden. Als ik ook gepakt wordt door een virus dan weet ik namelijk niet hoe alles geregeld moet worden. Thuis en op mijn werk. Ik ben ondernemer en verantwoordelijk voor de boterhammen van een heleboel mensen. Bovendien weet ik dat als ik thuis in mijn bedje kruip dat de boel dan sowieso in het honderd gaat lopen. Dan worden er ‘s avonds boterhammen met pindakaas gegeten, stapelt de was zich op, is het huis één grote puinbende en krijgt mijn kind geen vitaminen binnen.

En dat, lieve mensen, is er bij mij ingeramd door mijn moedertje: zorg voor voldoende vitamientjes op je bord en als de weerstand wat extra kan gebruiken: Echinaforce tabletten of druppels*. Dit roept ze al zolang ik me kan herinneren. “Voor een goede weerstand”, zei mijn moeder dan vroeger. Ook zorg ik ervoor dat ik in de vatbare maanden genoeg slaap en sport, zodat ik sterk ben en blijf. En, super belangrijk: was De Hele Dag Je Handen. Ik ben daar normaliter helemaal niet zo enorm secuur op, maar als je merkt dat collega’s, vrienden en je gezin één voor één omvallen dan weet je wel dat je met handen wassen de bacillen enigszins op afstand kunt houden.

Of het echt werkt? Ik zweer bij mijn methode. Twee jaar geleden voelde ik me een beetje overmoedig, omdat ik al een hele tijd niet ziekig was geweest, dus ik liet de echinaforcetabletjes en het handen wassen een beetje achterwege en jahoor: drie keer strontverkouden die winter. Sindsdien laat ik me niet meer van de wijs brengen en kom ik de donkere maanden, zonder griep, fluitend door.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Echinaforce van A.Vogel maar de inhoud is 100% van ons. Als moeder heb je geen tijd voor griep en daarom is het belangrijk om je weerstand hoog te houden. De tabletten van Echinaforce kunnen hierbij helpen. Het bevat Echinacea purpurea. Deze plant helpt bij onvoldoende weerstand, griep en verkoudheid en versnelt het herstel na ziekte. Ook #Geentijdvoorgriep? Hier vind je meer informatie over griep en hoe jij deze winter je weerstand op peil houdt.

*Traditioneel Kruidengeneesmiddel op basis van Echinacea purpurea. Lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik.

Geschreven door
More from Femke Sterken

Barbara opende het eerste Nederlandse vondelingenluik

Barbara Muller (43) trekt het niet, alle berichten over kindermishandeling in de...
Lees verder