Hartverscheurend! Dochter vertelt moeder met Alzheimer honderden keren dat ze zwanger is

Hartverscheurend! Dochter vertelt moeder met Alzheimer honderden keren dat ze zwanger is
Hebben jullie The Notebook gezien. Die heerlijke film met Ryan Gosling, waarin hij zijn dementerende vrouw elke dag opnieuw hun liefdesverhaal vertelt, zodat ze elke dag opnieuw verliefd op hem wordt? De Amerikaanse Christine Stone maakt dagelijks iets vergelijkbaars mee, maar dan met haar moeder.

Christine’s moeder Setsuko heeft Alzheimer, en is aan het dementeren. Dit betekent dat zij niets kan onthouden van wat mensen haar vertellen. Dit is natuurlijk heel verdrietig voor haar familie, maar toen Christine zwanger werd realiseerde ze zich dat er ook een bitterzoete schoonheid aan vastzit. Zij kan haar moeder namelijk elke keer opnieuw het heugelijke nieuws vertellen.

Christine vertelt: “Ik vertel het haar, en vijf minuten later weet ze het al niet meer. Het is alsof je kind wakker wordt met kerstmis, en zijn kadootjes ziet, en dat dan keer op keer. Elke keer is ze zo gelukkig. Als ik haar het nieuws vertelt klapt en lacht ze, en vraagt ze wanneer ik ben uitgerekend. Het is heel bitterzoet.”

Christine maakte een video van haar moeders reactie op het nieuws. Elke keer opnieuw. Verdrietig, maar tegelijkertijd ook elke keer ontroerend.

Bron: Healthy Way

Lees ook: STAPELGEK van mijn zwangerschapsdementie

 

 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Speciaal voor Koningsdag: oranje plaatpizza met paprika

Kom helemaal in een Koningshuisgezinde stemming met deze plaatpizza. Helemaal top als...
Lees verder