Hartverscheurend: Een arts vroeg zieke kinderen naar de belangrijkste dingen in het leven.

30.07.2019 04:55
Hartverscheurend: Een arts vroeg zieke kinderen naar de belangrijkste dingen in het leven.

Dr. Alastair McAlpine is een kinderarts uit Zuid-Afrika die werkt met terminaal zieke kinderen. Voor een onderzoek vroeg hij de kinderen op zijn afdeling naar wat hun leven betekenis geeft. Waar zij het meest van genieten, en wat hen het meeste plezier brengt. 

Zoals verwacht noemden veel kinderen tijd doorbrengen met hun familie, geliefden en huisdieren als het allerbelangrijkste in hun leven.

Uit de antwoorden van de kinderen blijkt ook dat de kinderen plezier halen uit activiteiten met vrienden en familie die hen doen vergeten dat ze ziek zijn – zoals voorgelezen worden, naar het strand gaan en samen spelen.

Maar uit de antwoorden van de kinderen blijkt dat het allerbelangrijkste is hoe ze zich voelen door de mensen om hen heen.

Uit de antwoorden die Alastair verzamelde blijkt vooral dat de kleine, op het eerste gezicht normale momenten voor kinderen het allerbelangrijkst zijn. Spelen op het strand, knuffelen met de hond, voorgelezen worden door papa, lachen met hun broertje of zusje, dat zijn de momenten die kinderen het gelukkigst maken. Als ze omringd zijn door hun familie, en zich geliefd voelen.

Of zoals Dr. Alastair concludeert uit zijn onderzoek:

Bron: Twitter

LEES OOK: Dokter Bernard strijdt voor medische basiskennis: ‘De eerste keer dat een kind onnodig sterft, vergeet je nooit meer’