“Ik wil Oud en Nieuw bij ons vieren, maar daar is niet over te praten!”

29.12.2015 04:55

Elk jaar viert Anna-Marie oud en nieuw bij haar schoonfamilie, maar ze wil het ook weleens bij haar thuis vieren. Als ze dat oppert zegt haar schoonzus: “Maar mijn kinderen zijn zo gevoelig.”
Anna-Marie (31): “Elk jaar vieren we oud & nieuw bij de broer van mijn man en zijn vrouw en kinderen. Onze kinderen zijn wat jonger dan die van hun, ze kunnen het heel goed met elkaar vinden. en de eerste jaren vond ik het prima om het bij hun te doen. Nu ze wat groter zijn vind ik het echter ook wel leuk om eens bij ons thuis oud & nieuw te vieren, zodat ze daar ook herinneringen aan hebben later. Ik heb het weleens geopperd, maar mijn schoonzus zegt dan dat haar kinderen zo van hun gewoontes houden, dat ze daarvan in war zullen raken. Daar zit wel wat in, het zijn heel gevoelige kinderen, ze zijn autistisch. Ik wil er daarom ook geen halszaak van maken, maar het lijkt me gewoon heel leuk voor mijn kinderen om het een keer thuis te vieren. Voor afzeggen vind ik het nu te laat, dan zitten ze alleen. Mijn man interesseert het niet en de rest van het jaar spreken we ze nauwelijks. Wat zal ik doen? Want als ik niks doe, zitten we er volgende jaar weer, en weer, en weer.”
Wat zou jij doen? Laat het Anna-Marie op Facebook weten
Ook een vraag? Mail hem naar ons op hallo@me-to-we.nl