Hoe elastiekjes deze moeder helpen om niet te flippen tegen haar kind

Hoe elastiekjes moeders helpen om niet te flippen tegen hun kinderen
Kinderen kunnen soms het bloed onder je nagels vandaan halen en dat in combinatie met vermoeidheid, kan er soms voor zorgen dat je het niet meer trekt en uitvalt tegen je kind. Om dit te voorkomen, bedacht een blogger een briljant idee. De Facebookpost van een moeder die het uitprobeerde en vertelt over hoe elastiekjes haar helpen niet te flippen tegen haar kind gaat inmiddels viraal. 

Shauna Harvey, de moeder in kwestie, kwam het idee voor de elastiekjes methode tegen op het blog The (Reformed) Idealist Mom. In haar Facebookpost schrijft ze: “Vandaag probeerde ik iets nieuws. Ik droeg vijf elastiekjes om mijn pols vanaf het moment dat ik opstond tot het moment dat ik mijn zoontje instopte. De vijf elastiekjes representeren iedere keer dat je je controle verliest of iets onaardigs zegt tegen je kind.”

Het idee achter de methode is om telkens als je uitvalt tegen je kind, een elastiekje van je ene pols naar je andere pols te verplaatsen. Om het elastiekje weer terug te krijgen, moet je 5 aardige/positieve dingen doen voor/met je kind.

In de blogpost waar ze haar idee vandaan haalde wordt uitgelegd hoe voor iedere negatieve ervaring, er vijf positieve ervaringen nodig zijn om de relatie te herstellen. Door dit een tijdje te doen, hoopt ze dat het automatisme wordt en ze minder gestrest en chagrijnig is tegenover haar 4-jarige zoontje.

Het resultaat? De methode bleek een succes. “Ik ben de dag doorgekomen met alle vijf elastiekjes om de pols waar ik ze ‘s ochtends om had gedaan. Ik ben trots op mezelf dat ik mijn geduld oefen met hem. Ik weet dat het slechts de eerste dag is, maar ik heb goede hoop dat dit onze manier van communiceren en onze relatie ten goede komt.”

De website Scary Mommy vroeg Shauna hoe het na een aantal weken met het experiment ging. Ze merkte zowel bij zichzelf als bij haar zoontje resultaat. “Ik heb gemerkt dat hij beter reageert wanneer ik mijn stem niet verhef en vraag wat het probleem is. Als hij nu flipt, vraag ik hem netjes om naar zijn kamer te gaan omdat ik geen woede-aanval wil zien.”

Ga jij deze methode ook proberen? Laat het ons weten op onze Facebookpagina.

Lees het volledige bericht hier:

Lees ook: Waarom ouders van temperamentvolle kinderen aan OMGEKEERDE mindfulness moeten doen

(Bron: The (Reformed) Idealist Mom via Scary Mommy)

Geschreven door
More from Lisa

16x Deze kinderen gedroegen zich onbewust ongepast (hi-la-risch)

Hoewel deze kinderen zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust waren, zullen hun...
Lees verder