Hoe gaat het eigenlijk met onze opvoeding? Vul de enquete in!

08.09.2015 16:00

Hoe gaat het eigenlijk met onze opvoeding? Vul de enquete van het Nederlands Jeugdinstituut in! En lees begin oktober als de Week van de Opvoeding is, de uitslag.

Achtergrond
Met 85% van de Nederlandse kinderen gaat het goed! Onderzoek laat zien dat de Nederlandse jeugd gelukkig is, en dat risico’s als overmatig alcoholgebruik of tienerzwangerschappen in Nederland het laagst zijn van alle rijke landen. Toch wordt er veel geklaagd over ‘de jeugd van tegenwoordig’ en krijgen ouders en andere opvoeders hiervan regelmatig de schuld. Ze zouden te weinig ‘nee’ zeggen en voeden hun kinderen eigenlijk niet meer op. Wanneer de aandacht vooral uitgaat naar risico’s, problemen en het beheersen daarvan, kan dit ouders onzeker maken. Zij kunnen zich té verantwoordelijk gaan voelen voor het falen en slagen van hun kind, met uiteindelijk overbezorgdheid of zelfs faalangst als resultaat.

Wat vind jij als opvoeder?
Wij willen graag weten wat ouders hier zelf van vinden. Hoe vinden ouders dat het gaat met hun eigen opvoeding en die van anderen? Wat is hierbij de rol van de media? Zou er meer aandacht moeten komen voor wat er al goed gaat?

Doe mee… (en win)!
Ben je zelf een ouder of opvoeder? Doe mee met deze enquête. Invullen is anoniem en kost circa 5-10 minuten.
Onder de deelnemende ouders en opvoeders worden drie Sem & Hammie voorleesboeken van Krista Okma verloot.

Klik op deze link om naar de enquête te gaan.