Hoe geef je je kinderen een fantastische jeugd? Leef in een yurt!

Dit is Naomi (31). Ze leeft met haar drie kinderen (Noeki (9), Bo (6) en Fedde (4) het echte buitenleven in een yurt (een Mongoolse tent). Ze is gescheiden en heeft haar eigen bedrijf. Elke ochtend staat ze als eerste op om de houtkachel aan te maken. Klinkt misschien een beetje hippie-achtig, maar het is eigenlijk een heel gewoon gezin. Vandaag aflevering #4: hoe het voor de kinderen is om op te groeien in een yurt.
[Ad]

“Voor mij is de natuur heel belangrijk. Ik ben geboren in Noorwegen. We hadden daar een huisje in de bergen zonder stroom, en met een houtkachel en een buiten-wc, waar we elke zomer heen gingen. Heel basic, maar tegelijkertijd zo rijk. Het vrije gevoel dat het buitenleven je brengt, vind je nergens. Het is ook echt bewezen dat hoe meer groen er is, hoe gelukkiger je bent.

Gelukkig vinden de kinderen het buitenleven ook fantastisch. Ze zijn bijna altijd buiten; hoelahoepen, voetballen, helpen de boer de koeien te melken of spelen met de kinderen uit de buurt. Er staat hier een trampoline waar ze zich uren op kunnen vermaken. Laatst hadden ze een stuk oud ijzer van de boer meegesleept naar de yurt en maakten ze er met takken en een stuk touw een soort bankje van. De fantasie die door die kinderkoppies raast is geweldig. Ze zijn ook echt trots op deze plek. Er komen geregeld vriendjes bij ons spelen. De kleintjes snappen het nog niet zo goed, de yurt. Maar de oudere kinderen vinden het geweldig. Het is natuurlijk best spannend, zo’n hut.

Lees ook: Naomi (31) verhuisde met haar 3 kinderen van een nieuwbouwwijk naar een weiland.

De kinderen kunnen hier buiten lekker hun gang gaan, zonder dat ik continu op hoef te letten. Als je in een stad woont en je gaat naar buiten naar een speeltuin, dan hebben kinderen toch de hele tijd ogen in hun rug. Hier is het vrij, ze kunnen naar plekjes waar ik ze niet zie, maar dat is oke. Er zijn wel regels hoor en daar houden ze zich aan. Kinderen zijn heel verantwoordelijk voor zichzelf – vanaf een bepaalde leeftijd natuurlijk – als je ze die vrijheid maar geeft. Wist je dat de meeste ongelukken gebeuren wanneer de ouders erbij zijn en niet als ze alleen spelen? Dan denken ze, papa of mama let wel op, dus zijn ze zelf niet meer verantwoordelijk. En dan gaat het mis.

Mijn kinderen zijn heel vrij in de natuur. Zitten met hun handen en voeten in de modder, plukken gras en rennen door de wei. In de zomer lopen ze bijna altijd op blote voeten. De ‘nieuwelingen’ (nieuwe vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen) moeten daar altijd even aan wennen. Maar het is geweldig als je ze aan het begin van de dag nog een beetje huiverig ziet staan en aan het einde van de dag gillend van het lachen ziet rondrennen in het veld met gras in hun haar en voetjes vol modder. Dat is toch geweldig?! Ik maak dan stiekem een fotootje met mijn telefoon. Om het moment te vangen voor later.”

Operator-hollandsnieuwe-logohollandsnieuwe is de allergrootste fan van Nederlanders die dagelijks dat stapje extra zetten voor anderen. Die net als Naomi het alledaagse verrassend goed doen. En omdat de kinderen van Naomi hun moeder graag wilden verrassen maakten ze in samenwerking met hollandsnieuwe een heerlijk avondmaal met een prachtig versierde kerstboom. Het ontroerende filmpje kun je hier bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=bJHyqWMXmC4&list=PLygWDR7XGFodjwU19WpXcqZZ0kv5rHXY8

Operator-hollandsnieuwe-logo
hollandsnieuwe
Altijd de beste telefoon en Sim Only abonnementen! ✓ Alles-uit-1-bundel ✓ Maandelijks aanpasbaar ✓ Altijd hetzelfde lage tarief.

Dit is een gesponsored bericht. Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Philippine

Ik zal nooit… Bekentenissen van een moeder die gefaald heeft

Voordat Philippine moeder werd, nam ze zich heilig voor deze 3 dingen...
Lees verder