Hoe te antwoorden op de vraag ‘ben je zwanger?’ (als dat niet zo is!)

14.07.2020 05:00

Er is weinig erger dan de vraag ‘ben je zwanger’ als dat in het geheel niet zo zit. Met mensen die je zo beledigen moet je korte metten maken. Maar hoe doe je dat? Femke heeft wel een idee!

OK, ik heb een buikje. Zo’n buikje waarvan je zou kunnen denken dat ik een maand of drie/vier zwanger ben. Maar dénk dat gewoon, zég het niet. De vraag naar een zwangerschap is per definitie een heel delicate kwestie. Eigenlijk moet je altijd afwachten of iemand er zelf over begint óf dat haar vliezen breken. Zelfs bij hele dikke buiken kan het nog gaan om vleesbomen, uitgezakte baarmoeders of obesitas. Voor de oerdomme mensen die dit niet weten is er eigenlijk maar één remedie (in zeven versies): keihard de mond snoeren. En dat doe je zo:

1. ‘Nee, ik ben gewoon dik.’
Als je dit durft te zeggen dan ben je wel the bomb, hoor. Deze heerlijk schaamteloze opmerking zorgt ervoor dat de vragensteller wilde dat hij door de grond kon zakken.

2. ‘Nee, ik heb geen baarmoeder, maar fijn dat je me er nog even aan herinnert hoe k*t dat is’
Let op: het hoeft niet echt waar te zijn dat je geen baarmoeder hebt. Je leert de vragensteller gewoon een lesje waar hij de rest van zijn leven nog wat aan zal hebben. Helemaal moedig is het om na je uitspraak je om te draaien en weg te lopen.

3. Wat? Huh? Wat? Sorry? Wat? (en dat een keer of drie herhalen)
Zodat de vragensteller zijn vraag ook een paar keer moet herhalen en zich bij de derde of vierde keer zal realiseren dat hij een hele grote fout aan het begaan is.

4. Jeeemig, ben jij grootgebracht door wolven?
Altijd grappig om te horen wat iemands antwoord op die vraag is!

5. ROT OP!
Ookal ben je niet zo van het schelden; in dit geval is het geoorloofd

6. Zie ik er zo zwanger uit?
Ja ja, dit is een gemene, want de vragensteller weet nog steeds niet of je wel of niet zwanger bent en kan zichzelf nog meer in de nesten werken door je te gaan wijzen op de blosjes op je wangen, je stralende ogen en het feit dat je er zo ’tevreden’ uitziet.

7. Ben je gek ofzo?
Hard, maar effectief.

Als je nou wel zwanger bent…lees dan dit

Lees ook: 21 Dingen die gebeuren als je jong zwanger bent

Foto: Thinkstock