Hoe je weet dat je geen tweede, derde of vierde kindje wil…

11.09.2014 05:00

Barbara heeft twee kinderen én twee stiefkinderen. Haar jongste wordt deze week eindelijk 4 jaar. Het vermoeden wordt steeds groter dat het nu echt voorbij is. Dit zijn de 12 tekenen dat je er wel een beetje klaar mee bent.

Bij veel vrouwen speelt het verlangen naar nog een kindje op een gegeven moment weer op. Dat kan al snel na de geboorte van je eerste, tweede, derde zijn, maar het kan ook een paar jaar duren. In ieder geval is er vaak geen ontkomen aan. Als het gezin eenmaal compleet is, wat jou betreft, ben je er niet meer zo mee bezig. Je kan het wèl herkennen aan de volgende 12 signalen:

Je mest de keuken uit en gooit alle dure en ooit zo kostbare flesjes weg – inclusief de peperdure invriespotjes voor borstvoeding, die een half jaar je leven hebben beheerst.

In restaurants maak je je ineens een heel klein beetje zorgen als je ziet dat mensen een heel kleine baby meenemen. (Terwijl je dat zelf ook echt deed!) en geniet je van de betrekkelijke rust aan je eigen tafel.

Er worden opeens doelgericht stapels gemaakt van kleertjes die te klein zijn en deze verlaten ook daadwerkelijk je huis. En ook het tasje met geleende positiekleding gaat eindelijk terug naar die vriendin (die ze ook niet meer wilt hebben).

Zonder overleg worden er goederen op Marktplaats gezet. Niet meer nodig.

’s Nachts lig je zo diep te slapen, dat je met moeite wakker wordt als je kind(eren) je een keer nodig hebben. De periode dat je om de zoveel tijd weer wakker werd, lijkt een ander leven.

Tijdens een kraamvisite vind je de baby o zo schattig, maar voel je zelf geen enkele aanvechting…

Die gigantische onderbroeken die je de maanden na je zwangerschap nog ‘lekker vond zitten’ gooi je nu weg.

Je bent heel erg blij dat je lichaam er na die (2/3) bevalling(en) toch nog zo is uitgekomen. En je kunt je niet voorstellen hoe het resultaat zou zijn na nóg een zwangerschap.

De afdeling babykleertjes, in welke winkel dan ook, ben je voorbij voor je er erg in hebt. Terwijl dit vroeger een bron van oponthoud vormde (aahhh, moet je deze zien…).

Je bent je aan het oriënteren op gevaarlijke, ondernemende vakanties met het hele gezin en kunt niet wachten tot ook de jongste zijn/haar zwemdiploma heeft, dat opent weer perspectieven voor bijvoorbeeld een zeilvakantie langs de Turkse Riviera.

De bakfiets, waar je zó blij mee was omdat de maxicosi ook meekon, begint een beetje als een log bakbeest te voelen. Je oriënteert op een wat leniger model fiets.

Je gaat met een onderzoekende blik naar moeders met baby’s kijken: kan je aan haar zien door welke huiveringwekkende fase van slaapgebrek ze heen gaat?

 

 

 

Foto: Thinkstock.