Holy cow! Deze moeder doneerde al meer dan 3500 liter melk (en brak daarmee onofficieel het wereldrecord)

10.07.2018 04:55
Holy shit! Deze moeder doneerde al meer dan 1500 liter melk (en brak daarmee onofficieel het wereldrecord)

Niet veel ouders kunnen zeggen dat ze in het Guinness Book of Records zijn beland, maar de 30-jarige Elisabeth Anderson-Sierra uit Beaverton, Oregon wel. Zij doneerde namelijk al meer dan 1500 liter moedermelk, en is nog steeds bezig…

Elisabeth is moeder van twee dochters, Isabella van drie-en-een-half en Sophia van anderhalf, en kolft al meer dan drie-en-een-half jaar elke dag. Al snel na de geboorte van haar eerste dochter kwam ze erachter dat ze ‘last’ had van hyperlactatie, en dus veel meer melk produceerde dan haar baby nodig had. Ze besloot met haar extra melk andere moeders en baby’s te helpen. De afgelopen drie jaar heeft ze in totaal meer dan 3500 liter moedermelk gekolfd, waarvan ze meer dan 1500 liter doneerde aan de melkbank, en de rest gebruikte voor privédonaties aan bevriende moeders en kennissen.

Melkproductie is een fulltime baan voor Elisabeth. Ze besteed meer dan vijf uur per dag aan kolven, en soms tot acht uur aan aanverwante zaken zoals wassen, steriliseren, verpakken, invriezen en het wegbrengen van haar donaties. Ze wordt gesponsord door verschillende bedrijven en donaties zodat ze in haar levensonderhoud kan voorzien terwijl ze melk produceert en doneert.

Oorspronkelijk begon het idee van een ‘wereldrecord melk doneren’ als een grapje tussen Elisabeth en haar man David. Maar toen Elisabeth’s productie maar bleef toenemen, bleek als snel dat ze het oude record van 1569 liter daadwerkelijk voorbij zou kunnen streven (alleen melk gedoneerd aan de melkbank telt voor dit officiële record). En op 19 juni was het zo ver. Met haar meest recente donatie kwam Elisabeth uit op een totaal van 1583 liter.

Het record is nog niet ingediend bij het Guinness Book of Records, omdat Elisabeth nog niet klaar is. Om het te kunnen indienen wil de organisatie het totaal aantal liters gedoneerde melk weten, en dat is nog niet bekend, aangezien Elisabeth nog steeds aan het kolven is. Voor Elisabeth draait het sowieso niet om het record. “Het gaat me niet om het breken van records, maar om een voorbeeld te zijn voor het delen van melk, en om het stigma te doorbreken. Ik vind het leuk om die grote getallen te zien, maar nog leuker om te denken aan alle baby’s en families die ik heb kunnen helpen.’

Nou, wij zeggen respect!

Bron: Babble

LEES OOK: Hoeveel melk mag een peuter? Wij zochten het voor je uit