“Ik houd niet meer van mijn man, maar we hebben drie kinderen. Moet ik bij hem weg?”

15.04.2019 18:30
weg

Merel (39) is al vijftien jaar getrouwd met Tom (41). Samen hebben ze drie kinderen. Kortgeleden heeft Merel zich gerealiseerd dat ze niet meer van Tom houdt, maar ze weet niet wat ze met die wetenschap moet doen.

Merel: “Het is niet zo dat we hele dagen ruzie hebben of juist niet meer communiceren. Ik denk dat mijn relatie met Tom dezelfde staat heeft als zoveel huwelijken. Langzamerhand is de liefde eruit gegleden. In ieder geval bij mij dan. Hoe het voor Tom zit, weet ik niet zo goed; we praten daar eigenlijk nooit over. In feite is mijn man een broer geworden. Een broer met wie ik in principe prima kan samenwerken en ons gezin met drie kinderen goed draaiende houd, maar die geen liefdespartner is.

Ik besefte het tijdens een yoga-weekend met een vriendin. Tijdens het diner op de eerste avond kregen we het over onze mannen. Zij sprak zo vol liefde over haar echtgenoot dat ik ineens vreselijk geconfronteerd werd met het feit dat mijn gevoel voor Tom een heel andere kant was opgegaan. Ik voel geen interesse meer voor hem, ik kan niet kwaad op hem worden, ik kan niet lief voor hem zijn, we vrijen nooit meer omdat ik me niet meer aangetrokken tot hem voel…het is gewoon over.

Het was nogal wat om dit te beseffen. Plotseling stond mijn hele wereld op zijn kop, want mijn insteek van een huwelijk is toch wel dat je van elkaar houdt. Aan de andere kant: we hebben ook drie kinderen (van 11, 9 en 6 jaar) en door hen wil ik eigenlijk absoluut niet aan een scheiding denken. Het zou hun jeugd flink in de war schoppen. De laatste tijd vraag ik mezelf dus steeds meer af: hoeveel kwaad zou het mij doen als ik bij deze man zou blijven? In ieder geval totdat de jongste achttien is? Aan de andere kant betekent dat wel dat ik mijzelf twaalf jaar lang moet verloochenen….Wat moet ik doen?”

Lees ook: “Moet ik er iets van zeggen dat mijn vriendin me verwaarloost?”

Bekijk ook: Femke’s vrije dag (of hoe je om 9 uur ’s ochtends al naar een glas wijn kan verlangen… )