Vlogster de Huismuts doorbreekt taboe: ‘Ik heb sinds mijn bevalling geen zin meer in sex’

05.06.2019 04:55

Rachel Siwaletti (ook wel bekend als De Huismuts) plaatste vorige week een heel eerlijke vlog, waarin ze vertelt dat ze sinds de bevalling van haar tweede (nu 3 maanden geleden), geen libido meer heeft. 

Ze loop samen met haar man over straat, en bekent aan haar volgers dat sinds haar tweede bevalling haar libido extreem is afgenomen. ‘Ik maak me er een beetje zorgen over, want sinds de bevalling is het er niet meer’. Ze legt uit dat ze besloten heeft het eerlijk te zeggen in haar vlog, ook omdat ze graag van andere vrouwen wil horen wat hun ervaringen hiermee zijn.

Het fragment begint op 18:06.
Wij vinden het super dapper dat Rachel dit bespreekbaar durft te maken, samen met haar man. Zoals ook uit de comments blijkt is zij lang niet de enige die na de bevalling last heeft van een verminderde zin in sex. Dit kan met verschillende dingen te maken hebben, zoals schommelingen in je hormonen of het geven van borstvoeding. Gelukkig, blijkt ook uit de comments onder de video, komt dit bijna altijd vanzelf weer goed.

Maar feit blijft dat veel vrouwen zich hiervoor schamen, of het niet echt toe durven geven. Niet tegen hun partner, maar al helemaal niet tegenover de buitenwereld. Terwijl het soms al ontzettend kan helpen om van andere mensen te horen dat zij dit ook hebben meegemaakt (en jij dus niet de enige bent), en belangrijker nog: dat het bij hen ook is overgegaan.

Dus wij zeggen, dankjewel Rachel, voor je eerlijkheid, en ga zo door. Enne, succes ermee natuurlijk :)

Bron: Youtube, Beeld: screenshot

Lees ook: Geweldige vlog: waarom moeders niet moeten sippen over hun lijf