Irene (35) over haar post-bevallingslijf: “Ik werd uiteindelijk tien kilo lichter dan voordat ik kinderen had.”

Irene verzorgt sinds ze moeder is haar lijf extra goed. “Je hoeft echt niet op nootjes te leven en iedere dag in de sportschool te staan. Ga gewoon naar buiten en heb plezier.”Advertisement

“Ik kreeg mijn drie kinderen binnen drie jaar. Mijn lijf leek na al die zwangerschappen en bevallingen als het ware gereset. Het kreeg de kans om opnieuw te bepalen wat bij me paste en wat goed was. Ik werd uiteindelijk tien kilo lichter dan voordat ik kinderen had. Het ging vanzelf.  Met de kinderen lekker naar buiten, wandelen en fietsen. Ook gezond eten leek makkelijker. Ik wilde voor mijn drie kinderen het beste, dus at ik dat zelf ook. Opeens was alles in balans, voor het eerst in mijn leven.”

“Als ik iets zou mogen veranderen aan mijn lijf, zou ik mijn borsten overwegen. Niet per se grotere borsten, maar überhaupt de aanwezigheid van borsten zou fijn zijn. Tijdens mijn zwangerschap heb ik eraan mogen proeven hoe het is om echt een bh nodig te hebben. Ik kreeg er twee cups bij. Ik voelde me daardoor zoveel vrouwelijker. Nadat ik stopte met borstvoeding geven, krompen mijn borsten weer net zo hard naar hun oude maat. Bij de lingeriewinkel stelden ze me laatst een push-up bh voor. Ik schoot in de lach. Als er niets te pushen is, lijkt me dat geen optie. Ik draag nu maximizers, zodat het nog iets lijkt. Die kleine borsten horen blijkbaar bij mijn lijf. Gelukkig ben ik met de rest heel gelukkig.”

“Ik vind het totaalplaatje van mezelf nu aantrekkelijker dan jaren geleden. Ik ben slanker, ik zit beter in mijn vel. Kinderen krijgen hoeft echt niet te betekenen dat je lijf eraan gaat. Of dat je per se dikker wordt. Natuurlijk hou je er wel iets aan over. De huid op mijn buik en billen is slapper. Ik heb tijdens een lachbui of tijdens het rennen en dollen met mijn kinderen, wel eens een Oooeps-momentje®. Maar of je nu kinderen hebt gehad of niet, een lijf moet je altijd goed verzorgen. Misschien juist als je moeder bent en er zoveel van je gevraagd wordt. Dan hoef je echt niet op nootjes te leven en iedere dag in de sportschool te staan. Ga gewoon naar buiten. Heb plezier. Ik merk dat dat al genoeg is.”

_w4a0289

lightsbytena_preffered-image

Deze interviewserie met fotoshoot kwam tot stand in samenwerking met lights by TENA, een nieuw product dat pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar is in de Nederlandse supermarkten en drogisterijen. Het ligt in het schap tussen de reguliere inlegkruisjes. Een op de drie vrouwen van 35+ krijgt te maken met kleine ongelukjes. Je kan hier een gratis proefpakket bestellen, zodat je het kan proberen. Doe er je voordeel mee.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Alles wat je moet weten over de rhesusfactor

15% van de zwangere vrouwen krijgen in de 30e week van hun...
Lees verder