Jacqueline: “In het kleedhokje van de Hunkemöller dacht ik wel even: tjongejonge, dat ziet er echt niet uit!”

07.01.2015 14:30
fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

De fotoserie van Me-to-We! We fotografeerden 12 van onze bezoekers met hun moederlijf na de bevalling. Jacqueline (35) met Bas (11), Luuk (8), Femke 5) en Daan (2). “Ik zou heus wel wat strakker willen zijn, maar dat heeft iedereen. Wat is daar nou zo belangrijk aan?”

“Ik zeg altijd: geef mij een klap op mijn kont en ik ben zwanger. Dat kwam mooi uit, want ik wilde graag vier kinderen. Mijn man niet hoor, na 3 kinderen was hij wel klaar. maar ik kan héél lief kijken. We gingen op vakantie, en Henk riep: pak jij de comdooms in? Ik zeg: nee hoor! Toen zweeg hij. Nou, ik kan je vertellen – we hebben een heel leuke vakantie gehad. Héél leuk! Onze jongste Daan is Henks cadeautje aan mij. Nu zijn we compleet.

Ik ben op mijn 21e getrouwd, lekker vanuit huis. Onze eerste kregen we toen ik 23 was. Toen Bas 2 was wilde ik graag een tweede. We woonden heel klein, dus toen zijn we verhuisd naar de boerderij van mijn schoonouders, waar we nu wonen. Het is heerlijke plek, de kinderen hebben er de ruimte.

fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

Mijn borsten zijn een stuk gezakt na vier kinderen te hebben gevoed. Van de week ben ik nog even naar de Hunkemöller geweest, voor een nieuw setje. Nou toen dacht ik wel even in dat kleedhokje: tjongejonge, dat ziet er echt niet uit! Ik zou heus wel wat strakker willen zijn, maar dat heeft iedereen. Wat is daar nou zo belangrijk aan? Die eerste zwangerschap heeft me een paar flinke spataderen op mijn been bezorgd. Ik ga niet meer in korte broek naar het dorp, maar ze weghalen? Nee joh, ik heb er geen last van – het is maar uiterlijk.”

Fotografie: Bernice van Wissen. Interviews: Barbara van Erp & Femke Sterken. Visagie: Hanan Chahid & Danielle Mulder. Styling: Anna-Marie Janssen.
Een deel van deze fotoserie is ook verschenen in de Kekmama.