Ja hoor, ik ben de moeder van kantoor!

Toen Femke na zes maanden (!) verlof weer aan het werk ging, dacht ze dat ze gewoon kon doen alsof er niets veranderd was. Haar voornemen was dan ook om werk en privé volledig te scheiden. Van vriendinnen hoorde ze al dat dit onmogelijk is. Dit zijn de dingen waardoor je weet… ja hoor, ik ben de moeder van het kantoor!

1.
Als je op zoek gaat naar een schrijfblok in je tas en het eerste wat je eruit trekt een luier is.

2.
Als je de naam van een collega niet meer weet en de enige naam die in je hoofd opkomt die van het nieuwe kindje op de kinderopvang is.

3.
Als je een ruzie tussen twee collega’s probeert op te lossen zoals je dat doet met kleuters: “Jongens, waarom gaan we niet even op dat bankje zitten en eten we samen een snackje. Voelt beter toch? Applausje voor onszéélfff!”

4.
Als je heimelijk heel blij bent dat je jongere collega’s een avondje hebben doorgehaald, zodat jij niet de enige bent met wallen onder je ogen.

5.
Als je na een zaterdag en zondag (waarop je alleen maar beziggeweest bent met luiers en hapjes en slaapjes en zandbakken en glijbanen en heel veel gehuil) uitkijkt naar de stilte van het kantoor. En dus: maandag!

6.
Als iedereen het heeft over wie er gisteren bij RTL Late Night zat en jij je afvraagt of je het de laatste maanden überhaupt wel eens elf uur hebt zien worden.

7.
Als je stiekem iets langer op kantoor blijft (en aan je man vraagt of hij de kinderen wil halen) omdat je nog héél even wilt genieten van de rust.

 

Foto: Thinkstock

 

 

 

 

Lees ook
Geschreven door
More from Femke Sterken

Spoedcursus: hoe geef je een kinderfeestje??

Een kinderfeestje geven – niet iedereen is er dol op. Ook al...
Lees verder

1 Comment

  • Haha, leuk!
    Ik moet over 1,5 week weer beginnen na 5 maanden verlof…….en ik kijk er naar uit! Vooral punt 5 erg herkenbaar :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.