Opruimen? Hoe moet je daar als moeder ooit aan toekomen?

20.02.2018 04:50
Opruimen? Hoe moet je daar als moeder ooit aan toekomen?

Schrijfster en moeder Jordan Harrell schrijft regelmatig op haar blog over haar huwelijk en haar gezinsleven. Twee weken geleken maakte ze echter een uitstapje naar Facebook, waar ze een rake post plaatste over hoe moeilijk het soms is om een schoon en opgeruimd huis te hebben, als je kinderen hebt. 

In de post richt ze zich tot haar man, en vader van haar drie kinderen. Ze schrijft: ‘Ik weet dat ik gezegd had dat ik vandaag de keuken ging schoonmaken. Dus misschien ben je verrast als je thuiskomt en ziet dat de keuken verre van schoon is. Ik wil dit graag uitleggen –‘.

Jordan vervolgt haar post met een gedetailleerde beschrijving van haar ochtend, waarbij haar intenties tot het schoonmaken van de keuken consequent verstoord werden door de andere taken die bij het moederschap horen: kinderen voeren, de was doen, opruimen, school mailen, noem maar op. Wanneer ze eindelijk klaar is om te beginnen aan de keuken, is het alweer tijd om Kind A op te halen van school.

Ze besluit haar brief aan haar man met de woorden: ‘Dus, nee, het is niet schoon. Het is hier nooit schoon. Mijn leven is een constante staat van aan dingen beginnen, die nooit afgemaakt worden. Ik wilde je de situatie gewoon even uitleggen, zodat je niet vraagt waarom de keuken nog steeds zo’n troep is. Niet dat je dat zou doen natuurlijk. Ik hou van je, je vrouw.’

 

Tja, overkomt ons allemaal wel eens toch? Morgen weer een dag!

Lees Jordan’s volledige post hier.

Bron: Facebook

LEES OOK: Brief aan de ouders van de extreem zoete kinderen in het restaurant