Deze life-hack heb je nodig als jouw kind het internet heeft ontdekt! Of…toch niet?

12.03.2016 15:25

Is jouw kind net op een leeftijd dat ze een eigen telefoon willen? Of met een tablet op de bank kruipen? Dan móét je Kiddle echt downloaden voordat ze op sites terecht komen waar je ze de eerste 20 jaar nog niet wilt hebben….

Lees ook: Digitalisering zorgt voor mindere schoolresultaten

Kiddle is het kindvriendelijke Google, niet officieel van Google zelf, maar wel met dezelfde optimale resultaten. Alleen in dit geval krijgen de kinderen een boze robot in beeld te zien als ze zoeken op woorden als “porno” of “vagina” en zelfs de zoekterm “Pamela Anderson” wordt geblokkeerd. Haha! Een twerkende Miley Cyrus is vanaf nu ook verleden tijd, maar haar brave Disney periode is nog vindbaar. Zoeken op Justin Bieber kan ook gewoon, maar de informatie over zijn coke snuivende avondjes en zijn naakte-vakantieavonturen (Ja, klik maar. 18+!) worden netjes weggelaten.

poop-robot-640x338

Een concept waar wij als bezorgde ouders alleen maar ons petje voor afnemen. Vooral installeren dus!

Maar….nu blijkt dat er nog wel spreekwoordelijke puntjes op de i gezet mogen worden. Zoeken op ‘poep’ kan bijvoorbeeld ook niet. Ja heel vies, maar wel volkomen normaal. Maar wat ons het meest verbaasd is dat het programma ook woorden als “biseksueel” en “transgender”  blokkeert. Typisch Amerikaanse preutsheid dus.

Dus, wat moeten we hier nou mee?!  Gaan jullie installeren? Of laat je je kind zijn vrije gang gaan op het veel-te-informatieve-web?!