Kijkje in de keuken: Zo ziet de zaterdagochtend van andere gezinnen eruit

29.10.2018 04:55

Fotografe Marijn Scheeres legt voor Het Parool al jaren vast hoe gezinnen hun zaterdagochtenden doorbrengen. En nu is haar fantastische fotografie gebundeld in een boek: Zaterdagochtend. Een heerlijk kijkje in de keuken bij de rest van Nederland. 

Zaterdag 09:45, Sharon Hess (38), secretaresse, Tulpenburg, Amstelveen

Het is zoals altijd druk in de keuken van Sharon en haar man Harry (54). Niet alleen door de tweeling Ella en Amos van pas tien weken oud, dit weekend zijn ook de andere kinderen van Harry er. Hannah (19, wit shirt) vertrekt zo naar de scouting, zoon Simon (17) is uitgeweest en doet het rustig aan. De buurvrouw komt ook binnenvallen met haar twee dochters. Ze gaan voor Sharon even de hond uitlaten. Sharon: “Het is hier de zoete inval, wij zijn betrokken bij de buurkinderen en de buren bij onze kinderen.”

Zaterdag 08.02, Paulien de Vries (38), eigenaresse meubelzaak Friday Next, Oranje Nassaulaan, Oud-Zuid

Voor het ontbijt heeft iedereen tien minuten, dan moeten de boterhammen erin zitten. Daarna waaien Jesse (10, tweede links), Kay (9, derde links) en de zevenjarige drieling Espen, Roemer en Finn uit over de hockeyvelden van Hurley of de voetbalvelden van Swift. Arne (44) moedigt ze aan en Paulien racet naar Friday Next waar ze de hele dag in de winkel staat.

Zaterdag 10:03, Alex Klaver (35), onderhoudsspecialist bij Heineken Sarphatistraat, Centrum

Meestal is het badderritueel dikke pret, maar als de haren van Tom (1) en Robin (2) gewassen moeten worden, ontaardt het in een tranendal. Moeder Marjolein (35) en vader Alex (net terug van een zakenreis naar Congo) blijven onverstoorbaar, net als Iris (4), de dochter van vrienden van het stel.

Zaterdag 11:30, Roxande de Gooijer-Paalman (41), modeontwerper, Overtoom, Oud-West

Met haar man Cees (42) en kinderen Laura (7, rechts) en Kate (5) neemt Roxane op zaterdagochtend de tijd om uitgebreid te brunchen. Als de kinderen nog aan het eten zijn, sluipt Roxane of haar man achter de piano. Voorheen luisterden ze altijd naar cd’s totdat ze een jaar geleden besloten om een piano aan te schaffen. Met behulp van een boek voor volwassen beginners en YouTube leren ze zichzelf om piano te spelen. “Als de kinderen oud genoeg zijn, gaan ze op les. Dan kunnen we alle vier spelen. ”

Zaterdag 10:00, Familie Van Stralendorff, (van links naar rechts) Jara (7), Margavan Klinken (46), Marijn
(8), Rico (47) en Louis (76), woonboot op de Amstel

De familie Van Stralendorff woont op een woonboot op de Amstel, en Rico’s vader Louis woont naast hen. Marga werkt als yoga- en ademdocent bij Art of Living, op zaterdag doen ze soms gezinsgewijs wat oefeningen. Het komt er niet altijd van bij de rest, maar Marga slaat geen dag over. Daarom staat ze ook altijd als eerste op, op zaterdag vaak al om zeven uur.

Benieuwd geworden naar de rest van de foto’s? Het boek Zaterdagochtend met de fotografie van Marijn Scheeres is te bestellen via haar website of Bol.com

Lees ook: Grappige fotoserie: dit eten kinderen over de hele wereld