Kim en Winnie: “Ik ben me erg bewust van mijn imperfecte lijf. Mijn dochter kent dat gevoel helemaal niet”

11.02.2015 14:30

De fotoserie van Me-to-We! We fotografeerden 12 van onze bezoekers met hun moederlijfKim (35) is sinds de geboorte van dochter Naomi (2) vijftien kilo zwaarder. Haar moeder Winnie (59) is altijd slank geweest, maar heeft een complex over haar benen en buik. Kim: “Van nature ben ik niet ijdel. Ik weet dat ik niet dun ben, maar dat kan me niks schelen.”

Kim: “Toen ik mijn familie vertelde dat ik zwanger was, viel het stil. Dat is ook niet zo vreemd, want ik was pas een maand samen met de vader van mijn kind. Daarbij heb ik altijd geroepen dat ik geen kinderen wilde. Maar mijn vriend wilde wel. Dus we gingen ervoor. De zwangerschap vond ik geen pretje. Ik had last van brandend maagzuur en zwol helemaal op. In de zomer van mijn zwangerschap ging ik lekker in de zon zitten en daar heb ik een zwangerschapsmasker aan overgehouden. Ik vind dat niet zo erg. Van nature ben ik niet ijdel. Ik weet dat ik niet dun ben, maar dat kan me niks schelen. Na de geboorte van Naomi ben ik achtergebleven met vijftien kilo extra en een vetschortje, maar ik ga niet trainen om dat eraf te krijgen.”

_W4A9523_W4A9529

 

Winnie: “Ik heb altijd een complex over mijn dikke buik gehad. Het maakt niet uit of mensen zeggen dat het niet zo is: ik voel mezelf dik. Voor ik drie kinderen kreeg, woog ik 45 kilo en erna was ik acht kilo zwaarder. Dat is er nooit meer vanaf gegaan. Op het strand ga ik niet in bikini. Daar ben ik te preuts voor. Mijn dochter kent dat gevoel helemaal niet, maar het is voor mij een hele overwinning dat ik voor deze shoot uit de kleren ga. Drie jaar geleden overleed mijn man aan huidkanker. Hij had een moedervlek die veranderde en een half jaar na de diagnose was hij er niet meer. Het is een heel heftige tijd geweest. Samen met mijn twee dochters heb ik veel gehuild, mijn zoon houdt het verdriet op afstand. Dat is misschien iets mannelijks. Sindskort ben ik aan het daten geslagen. Ik heb een hele leuke man ontmoet, maar ik vind het allemaal heel lastig. Omdat ik nooit met iemand anders dan mijn overleden man ben geweest, maar ook omdat ik me zo bewust ben van mijn imperfecte lijf.”

Fotografie: Bernice van Wissen. Interviews: Barbara van Erp & Femke Sterken. Visagie: Hanan Chahid & Danielle Mulder. Styling: Anna-Marie Janssen.
Een deel van deze fotoserie is ook verschenen in de Kekmama.