Leuk, vakantie! Maar hoe houd je de kinderen straks al die weken bezig?

29.05.2018 10:00

Renée zei ooit: geen tablet voor mijn kind. Ze verstopte het ding jarenlang in de keukenla. Nu is ze om. Ze moet ook wel, want de zomervakantie staat voor de deur. En die tablet gaat haar door die zes lange weken heen helpen.

Mijn tablet heeft bijna een jaar in de keukenla gelegen. Dat wist ik, dat wist mijn zoontje niet. Anders was hij er na het ontwaken ‘s ochtends in zijn luiertje meteen naartoe gekropen. Hij was helemaal gek van dat ding. Dinofilmpjes, dat was zijn verslaving. De domste filmpjes over dino’s van klei of influencers die allerlei dino-speelgoed uitpakten, waarna hij steevast riep: ‘Mama, dat wil ik voor mijn verjaardag!’ Wanneer ik zei dat zijn tijd erop zat, begon hij zelf te brullen alsof hij een T-rex was. Mijn god. Ik schrok daarvan.

Dus legde ik mijn tablet in de keukenla en keek er niet meer naar om. Tot hij vorig jaar naar school ging. Andere kindjes mochten wel op een tablet en hij niet. En, zo zei de juf, het hoorde er toch een beetje bij tegenwoordig. Oké, als de juf het zegt. Ik haalde ‘m uit de la en toonde ‘m aan mijn zoontje. Brede glimlach, natuurlijk. Maar met dat ding kwamen een paar nieuwe regels. Die ik, opvoedkundig verantwoord, op ons grote krijtbord schreef. Hoe lang bepaal ik. Er wordt niet om gezeurd. En niet gehuild wanneer de tijd erop zit. Ik downloadde een speciale kinderomgeving met tijdslimiet. Een leuk krokodilletje valt in slaap wanneer de pret voorbij is. Sindsdien: geweldig. Hij leert er Engelse woordjes op. Hij leert letters en tellen. En ja, hij kijkt er ook Netflix en Youtube op.

Ik zet dat ding nu geregeld in om mijn leven te redden. Of de oren van mensen om me heen. In een restaurant wanneer de derde gang echt veel te lang op zich laat wachten, bijvoorbeeld. Bij de kapper, wanneer hij echt niet meer stil wil zitten. En het wordt mijn grote vriend deze zomervakantie. Het is het eerste jaar dat ik een schoolgaand kind heb en dus met die ellenlange vakantie te maken heb. Dankzij die tablet kan ik mijn baby in bed leggen, zonder dat mijn oudste de boel afbreekt beneden. Of door de babyfoon na 30 seconden op zijn allerhardst al vraagt hoe lang het nog duurt voor ik weer beneden ben. Omdat hij me zoooo mist.

En nu ga jij zeggen: leuk bedacht. Maar in de zomer, met de zon erop, zie je geen klap op zo’n ding. Daar hebben de makers van de Galaxy Tab S2  wat op bedacht. Ze komen nu met het Super AMOLED-scherm. Klinkt ingewikkeld, maar betekent gewoon dat je die dino’s, letters en cijfers ook nog goed ziet bij fel licht. Opgelost. Ik ben er blij mee. Daarnaast heeft de tablet een SD-slot waarmee je het opslaggeheugen uit kunt breiden. Mega handig, omdat je zo nóg meer films kunt downloaden (handig als je geen WiFi hebt en met de kinderen op stap bent). Oh, en nog een leuk bijkomstigheidje: samen met LEGO® heeft de Tab S2 een ‘Kids Mode’: een wereld vol leuke dingen voor kinderen, binnen een veilige en beschermde omgeving. Dat is fijn, want de zomervakantie is lang, mede-moeders. Dat weten we allemaal. En een half uurtje per dag stilte in huis, kan net zijn wat je er doorheen sleept.

Wil jij ook af en toe een kop thee kunnen drinken zonder dat iemand ‘Maaamaa’ roept? De Samsung Galaxy Tab S2 9.7 met dat speciale scherm is nu in de aanbieding. Hij heeft overigens ook nog eens een mooie camera! Koop ‘m voor 1 juli en je krijgt 50 euro terug bij de aanschaf. Kun je er nog de hele zomervakantie van genieten. Nou ja, je kids dan, jij van de rust. Klik hier voor de aanbieding.

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Samsung, maar de inhoud ervan is van onszelf. Lees hier alles over ons advertentiebeleid.