Lezersrubriek: Dit wil je niét missen van moederschap

13.11.2014 12:00

Deze week in onze lezersrubriek: 

Maritha van der Linden

Het is echt niet altijd rozengeur en maneschijn’ zeggen veel mensen over het moederschap. Nee klopt, het is vaker poeplucht en huilbuien, maar… toch zijn er ook veel momenten die je voor geen goud zou willen missen. Maritha maakte een lijstje van dingen die je níet wilt missen van het moederschap.   

De trots 
Alles wat je kindje voor het eerst doet, maakt je onnoemelijk trots. Nooit geweten dat ik zo happy kon zijn door zijn eerste lachje, eerste hapje,  eerste woordje… Vooral eindelijk dát horen wat je bent: ‘Mama!’

De familieband 
Hoe leuk is het om te zien dat opa’s en oma’s, ooms en tantes helemaal verliefd zijn op jóuw kind!

Het genieten van stilte 
Eindelijk slaapt je kindje en is het stil… Op de bank, benen omhoog en genieten!

De energie 
Die soms he-le-maal op is, maar opeens weer een boost krijgt omdat je kindje zo vrolijk wakker wordt. Of omdat je een avondje helemaal zonder kind weg bent geweest. (En dan stiekem gewoon al weer heel snel naar huis wilt…)

Het moeder-gevoel 
Voelt vooral heel vaak als niet gemist kunnen worden en dat is soms best wel fijn. Heel soms. Bijvoorbeeld omdat hij liever bij mij zit of knuffelt, dan bij iemand anders.

De tevredenheid met weinig slaap 
Opeens ben je om 4uur ’s ochtends uitgeslapen omdat je baby nu pas wil drinken in plaats van midden in de nacht om half 3.

De dankbaarheid 
Het gevoel dat je krijgt als je leest en hoort van de ellende en problemen van mensen over de hele wereld. En dan te bedenken dat jij klaagt over een nachtje doorhalen i.v.m. een huilende baby…

De liefde
Dit is natuurlijk de absolute nummer 1:
Tijdens de afwas je kind met natte handen uit de box plukken om een kwartiertje te knuffelen. Die vlinders in je buik als je naar je slapende baby kijkt.
De vrolijkheid als je hem hoort schaterlachen terwijl hij in zijn eentje aan het spelen is.
Weten en voelen dat dit échte liefde is. 

Elke donderdag laten we andere ouders-met-een-leven aan het woord in onze lezersrubriek. Heb jij ook een leuk stukje/lijstje/column/tekening/infographic over die helse vakanties met chagrijnige pubers, mislukte babyshowers, dictatoriale kleuters en/of hysterische schoonmoeders? Mail ons op schrijven@me-to-we.nl !

BEELD: iStock