Lezersrubriek: een ochtend op het kinderdagverblijf

19.02.2015 12:00

Deze week in de lezersrubriek: Irene Timmer 

Irene beschrijft deze week in de lezersrubriek het gesprek dat alle ouders in de eerste week van de kinderopvang met elkaar voeren tijdens het wegbrengen. 

“Het ging wel goed toch? Hij zal het wel naar zijn zin hebben, hoop ik.”

“Het ging eergisteren toch ook goed?”

“Ja, maar toen was hij er maar een paar uur.”

“Zie jij hem nog?”

“Als je een beetje bukt en onder dat postertje van de oudercommissie doorkijkt, zie je z’n haar. Hij zit bij Truus op schoot.”

“Is Truus nou helemaal alleen vandaag? Ik dacht dat er altijd twee leidsters zouden zijn.”

“Volgens mij komt Fatima later. Dat zei Truus toch? Dat Fatima vandaag de laat-laatleidster was?”

“Oh, ik dacht dat ze la-laleidster zei. Dat ze gingen zingen.”

“Gelukkig is dat jankende jongetje er vandaag niet. Zielig hoor, dat hij zo eenkennig is. Maar ik werd er bloednerveus van.”

“Heb jij de code van de deur nog gevraagd?”

“Weer vergeten. Misschien zoals bij je oma? 2014?”

“Nee, heb ik al geprobeerd.”

“Heb jij die naamstickers nog op de flesjes geplakt? Dat niet straks een ander kindje mijn moedermelk zit op te lurken?”

“Is geregeld. Weet Truus wel hoe laat hij een fles moet?”

“Ik heb het wel gezegd, maar ze keek nogal vaag. Ach ja, in principe is het op verzoek. De kinderwagen staat in het schuurtje toch?”

“Ja, ik moest door een zee van kinderen waden, maar het is gelukt. Als je hem vanmiddag pakt, moet je wel weer het haakje op de deur doen. Anders gaan de kinderen in het schuurtje lopen rauzen en dat is niet de bedoeling.”

“Groet jij ook iedereen die je op de gang tegenkomt?”

“Natuurlijk! Wel gek dat we nog steeds geen andere ouders hebben gezien.”

“We komen nu nog steeds op rare tijden. De meeste mensen brengen hun kind veel vroeger. We kunnen naar dat zomerfeest volgende week.”

“Hm. (Stilte) Wat grappig was. Toen ik net de kinderwagen wegzette, legde de leidster buiten aan de kinderen uit dat ik een papa was die een kindje had gebracht. En toen noemden al die kindjes me papa. Best raar. Ik ben een papa!”

“Lief! He, ik ben al laat. Ik ga snel.”

“Vergeet vanmiddag niet de code te vragen! En de flesjes mee te nemen. En z’n schriftje met die olifanten. En z’n knuffelbeestje!”

 

Elke donderdag laten we andere ouders-met-een-leven aan het woord in onze lezersrubriek. Heb jij ook een leuk stukje/lijstje/column/tekening/infographic over die helse vakanties met chagrijnige pubers, mislukte babyshowers, dictatoriale kleuters en/of hysterische schoonmoeders? Mail ons op schrijven@me-to-we.nl !

 

Beeld: ThinkStock