Lezersrubriek: Waarom werken zo leuk is (juist als je kinderen hebt)

11.12.2014 13:00

Deze week in onze lezersrubriek: Fleur van der Vaart

Even een schets waarom Fleur het zo héérlijk vindt om te werken terwijl haar man een dagje met de kinderen ‘wat leuks’ gaat doen. 

Mijn man had bedacht om met onze twee zoontjes (toen 3 en 6) naar de Kennermerduinen te gaan. Hartstikke leuk: hoge zandduinen waar ze vanaf kunnen rennen en al hun energie kwijt kunnen, een ideaal dagje uit. Totdat de oudste moet poepen, hij dat op zijn schoenen doet én je er achter komt dat je geen billendoekjes of zakdoekjes bij je hebt. Ondertussen was zoon 2 een beetje raar aan het draaien en liep wat groen aan. Nu moet je weten dat hij een sterk ontwikkelde neus heeft en vieze geurtjes meestal direct gepaard gaan met kotsneigingen, danwel daadwerkelijk kotsen. Mijn lief was nog druk bezig met het pratend bijstaan van zoon 1 zodat hij niet nog meer op zijn schoenen zou poepen. Hij had net een paar blaadjes bij elkaar verzameld om de ergste rommel op te ruimen, toen hij zich omdraaide en zag dat zoon 2 over zijn eigen schoenen aan het kotsen was. “Het stinkt zo vreselijk pap, ik kon het niet meer inhouden!” Mijn lief was inmiddels de wanhoop nabij en vroeg zich af of hij misschien per abuis in de hel op aarde was beland?

Nadat de troep onder het zand geschoffeld was en de jongens weer enigszins toonbaar waren, belde hij mij op mijn werk. Ik gierde het natuurlijk uit van het lachen en was zo ontzettend blij dat ik daar veilig achter mijn computer zat in plaats van in de duinen. En daarom, lieve ouders met een leven, is het leuk om te werken!

 

Elke donderdag laten we andere ouders-met-een-leven aan het woord in onze lezersrubriek. Heb jij ook een leuk stukje/lijstje/column/tekening/infographic over die helse vakanties met chagrijnige pubers, mislukte babyshowers, dictatoriale kleuters en/of hysterische schoonmoeders? Mail ons op schrijven@me-to-we.nl !

 

Beeld: iStock