Liset: “In de laatste week van mijn zwangerschap gebeurde het: Pats! Ineens overal striemen”

25.02.2015 16:00
fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

De fotoserie van Me-to-We! We fotografeerden 12 van onze bezoekers met hun moederlijf. Liset (28) is gescheiden, en moeder van Ray (5) en Evra (3). “Ik was het dikkertje van de familie, nu heb ik maat S.”

“Een jaar geleden was ik nog 13 kilo zwaarder. Ik zat helemaal niet lekker in mijn lijf. Ik at veel, ik had gigantische borsten, tot ik er genoeg van had. Ik heb mijn borsten laten verkleinen, ben gestopt met eten en ben gaan sporten: 6 dagen in de week. Boksen, hardlopen, zwemmen, trainen met de personal trainer. Het is onwijs tof om te zien hoe een lijf kan veranderen. Ik was het ‘dikkertje’ van de familie, nu heb ik maat S.

In de laatste week van mijn eerste zwangerschap gebeurde het: pats! Ineens had ik striemen van wel 10 centimeter op mijn buik. Striae van mijn navel tot aan beneden. Mijn buik stond in de fik. En tot die laatste week 40 had ik he-lemaal niks gehad! Bij de tweede: zelfde verhaal. 7 maanden was ik toen de striae begon.

fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

Ik had verder heel veel klachten: schimmel, carpaal tunnelsyndroom, bekkeninstabiliteit – alles kreeg ik. Maar ik heb Evra er wel in 1 minuut uitgeperst, terwijl ze in een stuit lag. Daar heb ik wel lang last van gehad. Toch voelde ik me meteen erna superfit: na twee weken was ik alweer aan het boksen. Ondanks het sporten blijft mijn buik slap. Eronder zit wel een harde laag spieren, en langzaam wordt het sterk, maar er hangt nog steeds blubberhuid overheen. Dat gaat nooit meer weg.”

Fotografie: Bernice van Wissen. Interviews: Barbara van Erp & Femke Sterken. Visagie: Hanan Chahid & Danielle Mulder. Styling: Anna-Marie Janssen.
Een deel van deze fotoserie is ook verschenen in de Kekmama.