Hebben jullie De Luizenmoeder gekeken? (Doen, het is hilarisch!)

21.01.2018 04:55

Afgelopen zondag werd op NPO3 de eerste aflevering van de nieuwe serie De Luizenmoeder uitgezonden. Voor wie hem gemist heeft: ga het terugkijken, want het is hilarisch en megaherkenbaar. 

De luizenmoeder volgt ouders en leerkrachten van basisschool De Klimop. De net gescheiden kinderpsychologe Hannah (gespeeld door Jennifer Hoffman) is net in de wijk komen wonen en haar dochtertje Floor is dus nieuw op school. Vastberaden haar leven zo snel mogelijk op de rails te krijgen stort Hannah zich in de wereld op en rondom het schoolplein. Ook zij ontkomt niet aan de allesoverheersende ‘moedermaffia’. Voordat ze het weet, zit ze in vijf appgroepjes, beheert ze het lief- & leedpotje en is ze luizenmoeder. Tja, we zeiden toch dat het herkenbaar was…

Hannah verbaast zich keer op keer over de situaties waarin zij met haar dochter belandt: de wereld van de basisschool blijkt een stuk moeilijker dan van te voren gedacht. Jennifer Hoffman vertolkt de licht naïeve Hannah op hilarische wijze. De andere hoofdrollen worden gespeeld door Diederik Ebbinge, Bianca Krijgsman, Ilse Warringa en Henry van Loon (zoals je ziet voornamelijk cabaretiers). De serie is geschreven door Eva Aben, Ilse Warringa en Diederik Ebbinge.

Luizenmoeder is sinds zondag 14 januari elke zondag om 20.25 uur te zien bij Avrotros op NPO 3. Kijk hier de eerste aflevering terug.

Bron: NPO3

LEES OOK: Vanaf vanavond op televisie: Papadag. De heerlijke nieuwe serie over het vaderschap