Mama-dag: de verwachtingen versus de realiteit

Mama-dag: de verwachtingen versus de realiteit
Het is weer (bijna) mama dag en Renske heeft zoals gewoonlijk grote verwachtingen en blitse plannen. Eindelijk, een lekker dagje vrij, samen met de kinderen. En misschien maakt ze ook wel stoof!

Hallo buufjes, hier is Renske weer. Dit keer gaat het over alles wat ik van mijn vrije woensdag met de kinderen verwacht vs. de realiteit. Dus ga er maar weer even lekker voor zitten. En hopelijk is het herkenbaar, want anders stop ik ermee. Waarmee precies weet ik niet, maar ik stop in ieder geval ergens mee.

Lees ook: 6 Leugens waar nieuwe moeders vooral niet in moeten trappen

[1]
Verwachting
Het wordt morgen een heerlijk ontspannen dagje, dus ik kan het best wat later en bonter maken, het wordt namelijk zoals gezegd morgen toch een heerlijk ontspannend dagje.
Realiteit  Iets met een kater, chronisch slaaptekort, en alles behalve een heerlijk ontspannend dagje.

[2]
Verwachting We gaan morgenochtend even gezellig met zijn drietjes naar de speeltuin, want peuter S. moet nodig even uitwaaien en mamma ook.
Realiteit Iets met regen, hagel en windstoten, en een peuter die noodgedwongen binnen moet zitten en dat zal iedereen bezuren.

[3]
Verwachting We gaan vanmiddag samen boodschappen doen, mamma moet even naar de groenteboer, en naar de supermarkt en de slager en dan mogen jullie vast ook allebei een worstje van de slager, leuk hè?
Realiteit Ohjee de slager blijkt al op wintersportvakantie, het spijt me lieverd, de slager is dicht, geen worstje vandaag, erg jammer, volgende keer beter. ‘Maar ik wil lost ik wil lost ik wil lost!!!’ De groenteboer heeft geen worst lieverd, die heeft echt alleen groenten en een paar potten zelfgemaakte soep. ‘Lost ik wil lost ik wil zo graag lostje hebben!’ Helaas, ook in de supermarkt hebben ze geen plakjes worst voor de grijp. Kom, we nemen deze gekookte Gelderse worst mee en dan nemen we daar thuis een plakje van. ‘LOST! NU!’ Lieverd, ik kan toch niet zomaar het plastic van de worst gaan halen, we wachten even netjes tot we thuis zijn. LOOOSSTTTT!!! IK WIL LOOSSSTTT! Oké, mamma zal als we buiten zijn het plastic van de worst scheuren en een stuk lost voor je afbijten, want mamma is toch alle schaamte voorbij.

[4]
Verwachting We gaan vandaag gezellig een mooie tekening maken voor Sinterklaas en Zwarte Piet. En dan mag je vanavond je schoen zetten. Leuk hè?
Realiteit Iets met een tekening die al om 09:12 af is en een schoen die al om 10:00u PER SE bij de schoorsteen moest staan en dan moet je nog de hele dag.

[5]
Verwachting Ik ben de ideale moeder die als pappa thuis komt een geweldige stoof op het vuur heeft staan en bovendien een supergezellige dag met de kinderen heeft gehad. Bovendien: het is winter en bij winter hoort stoof. Dat zie je momenteel in alle tijdschriften. Stoof is het allerlekkerste ooit! Bovendien vind ik het leuk om ook een mommy signature gerecht te ontwikkelen en eindelijk eens los te breken uit mijn vicieuze groentecirkel. Stoof, daar kom ik!
Realiteit Iets met een slager die op wintersport is. En verder moeten riblappen klaarblijkelijk een paar uur sudderen en was het al 16u toen ik het lumineuze stoofplan bedacht. En ik weet niet hoe het met andere kinderen zit, maar mijn kinderen moeten uiterlijk om zes uur eten anders klappen ze tegen de grond. Dus het werden vissticks.

[6]
Verwachting Het huis eens even lekker kunnen opruimen en schoonmaken, want dat is al drie dagen niet gebeurd. Klaar met het slalommen tussen al het speelgoed en plakkerige stukken broccoli.
Realiteit Opruimen en schoonmaken gaat niet zo best met een peuter aan je been en een dreumes op je arm. En het middagslaapje mislukte faliekant (ze sliepen ‘tegen elkaar in’), dus dat zeg ik: morgen weer een dag. Wel even de broccoli van mijn sok halen.

[7]
Verwachting Naar het indoor speelparadijs.
Realiteit Daadwerkelijk naar het indoor speelparadijs, maar het indoor speelparadijs bleek een indoor hellevuur, mede doordat dreumes B. constant aan het jengelen was omdat hij indoor speelparadijzen per direct besloot te haten. Peuter S. had echter de tijd van zijn leven en dat is ook wat waard.

[8]
Verwachting ‘s Ochtends koffie drinken met een vriendin zonder kinderen, en daarna misschien samen lunchen en ‘s middags nog even cadeautjes kopen voor vriendje A/B/C.
Realiteit Inderdaad een kop koffie drinken met die vriendin, en daarna ben je maar naar huis gegaan en toen had je de kracht niet meer om naar buiten te gaan.

Lees ook: Bij dit Amsterdamse restaurant moet je als moeder een keer gegeten hebben

 

Geschreven door
More from Renske Hoff

De 33 dingen die je dagelijks zegt als je een peuter en een baby in huis hebt

Sinds acht maanden heeft peuter S. er een broertje bij: baby B....
Lees verder