Mom Power! 10 superkrachten die alle moeders hebben

14.03.2019 05:00
Mama de superheld: 10 superkrachten die moeders hebben

Op het moment dat je moeder wordt verandert er veel in je hoofd, maar ook in je lijf. Sinds Vinca moeder is ontdekt ze steeds meer superkrachten, die ze voorheen niet had, of waar ze zich in ieder geval niet bewust van was.

LEES OOK: Waarom elke moeder een heldin is

1. Superneus met enorme reikwijdte

Zwanger van mijn eerst kind lag ik kokhalzend in bed. De lucht van de wc-verfrisser in de badkamer, helemaal aan de andere kant van de gang, brandde in mijn neus. Bizar, dat ik dat van die afstand kon ruiken. Tijdens je zwangerschap versterken je zintuigen. Een overblijfsel uit de oertijd, die vrouwen nodig hadden om zichzelf en hun kind te beschermen voor kwaad van buitenaf. Ook nu de kinderen al groter zijn is mijn neus nog steeds van hoge klasse. Zo ruik ik haarfijn wanneer mijn kind een poepbroek heeft, als de rest van de mensen in de kamer niks doorhebben. Daarnaast herken ik zelfs de poeplucht van mijn kind tussen die van anderen. WEIRD!

2. Circuswaardige balans

Moeders kunnen fietsen met twee, soms drie kinderen op hun stalen ros. Én ook nog twee boodschappentassen aan het stuur. Dit is overigens ook wel een erg Nederlandse superkracht. Mijn Amerikaanse tante stond met open mond te kijken toen ik een keer vol beladen kwam aanfietsen. FANTASTIC!

3. Laserogen

Met onze doordringende blik kunnen wij, enkel door strak aankijken, kinderen dingen laten doen. Mijn persoonlijke expertise ligt vooral bij andermans jengelende kinderen. Zo kreeg ik met mijn doordringende blik onlangs in de rij bij Carnaval Festival in de Efteling, een zeer agressief kijkend en krijsend kind van de mensen voor mij stil. FLASH!

4. Toverdoos

Onze moederlijven hebben het magische vermogen om een baby uit ons lijf te persen, door een opening die 20x kleiner is dan het kind zelf. Een tennisbal uit je neusgat persen. Spiderman, EAT THIS!

5. Incredible Elastigirl 2.0

Elastigirl is jaloers als zij ziet hoe wij tijdens het baren onze benen kunnen spreiden en in onze nek kunnen leggen. SHAZAM!

6. Sneller dan het licht

Een hele harde bons op de bovenverdieping, of een onverwachts levensbedreigende krijs van mijn kind en ik sta in 1.3 seconde van de bank beneden boven in de kinderkamer. Ik weet niet hoe hard ik ga, en hoeveel traptreden ik over kan slaan maar Usain Bolt is er niks bij zo snel. WHOOSH!

7. Mega-Mindy-Multitasking

Wij moeders kunnen op hetzelfde moment: koken, baby zogen, ruziënde kinderen kalmeren, broodtrommels voor de dag erna maken én bellen met een vriendin. Allemaal tegelijk. BAM!

8. Magische mama-kus

De magisch kus van een moeder laat álle pijn verdwijnen. Zelfs als er bloed in spel is. SMAK!

9. The Sentinel oren

De iets oudere moeders onder ons kennen hem vast nog wel. De Amerikaanse serie van eind jaren 90 waarin een special agent extreme zintuigen had. Hij hoorde bijvoorbeeld dingen die een kilometer verderop gebeurde. Nou, moeders hebben dat ook. Om maar een voorbeeld te noemen, ieder nachtelijk kreuntje of huiltje van je kind en mama is wakker, hoe diep ze ook slaapt. Dat kunnen we van papa niet altijd zeggen. WHOOP!

10. Ongeëvenaarde tast in het donker

Ik heb ontdekt dat ik in het pikkedonker, slaapdronken, een stekker in het stopcontact krijg, twee kolfschelpen kan aansluiten op mijn borsten en zonder te morsen twee flessen moedermelk kan vullen, sluiten én gelabeld in de koelkast kan zetten. HOPPA!

LEES OOK: Aan die moeder die met 3 peuters naar het strand ging: je ben mijn heldin