“Mijn man vindt het tijd om de baby op haar eigen kamer te leggen, ik niet.”

Slapen, het is een heikel punt in het leven van jonge ouders. En wat nou als je het samen niet eens bent over het hoe en wat van de nachtrust?

Dieuwke (28): “We hebben een baby van bijna 6 weken. Al die weken heeft ze bij ons op de kamer geslapen. Mijn man moet nu weer echt hard gaan werken en wil dat de baby naar haar eigen kamer gaat. Het is een rustig kind, maar we ze wordt wel twee keer per nacht wakker. Ik snap zijn vraag dus heel goed, maar ik wil eigenlijk nog niet dat ze alleen gaat slapen. Ik kan een bed op haar kamer zetten waar ik dan ga slapen, maar apart slapen vind ik ook zo’n gek idee. Alsof je al 80 bent.

Mijn man vindt dat ook: no way dat hij mij apart gaat laten slapen. Hij zegt dat we gewoon de babyfoon aan moeten gaan zetten, en zelfs af en toe uit moeten zetten, om goed te kunnen slapen. Mij kan dat slapen geen bal schelen, ik zit in de kraamtijd en hoef nergens heen. Ik wil gewoon heel graag zo dicht mogelijk bij dat hele kleine baby’tje zijn en haar uit bed halen om te troosten als ik dat nodig vind. Maar daarvoor moet ik dus wel flink mijn man gaan overtuigen om toch apart te gaan slapen. Tot nu toe is hij niet onder de indruk van mijn argumenten. Wat zouden jullie proberen?”

Wat zouden jullie Dieuwke adviseren? Hoe kan ze haar man overtuigen? Laat het haar weten op onze Facebook. Ook een vraag? Mail hem naar ons op [email protected].

De echte naam van Dieuwke is bij de redactie bekend.

Lees ook: “Moet ik er iets van zeggen dat mijn vriendin me verwaarloost?”

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Geen seks meer na de komst van je baby? Ga op zoek naar een kroonluchter…

Eline en haar vriend Steffan hebben geen seks meer sinds de komt...
Lees verder