Mannen relaxen per week 4 uur meer dan vrouwen. Ladies, wat doen wij verkeerd?

28.08.2015 18:30
mannen relaxen meer!

Philippine las onlangs een onderzoek waaruit blijkt dat mannen 4 uur meer per week relaxen dan vrouwen. En nu vraagt ze zich af….wat doen wij verkeerd?

Mijn vriendin belt me op. Het is zaterdagochtend, 08.30 uur. “Jij bent er ook vroeg bij”, zeg ik, terwijl ik met één hand de kinderwagen voortduw en met de andere mijn peuter achter een auto vandaan trek (ja ik loop ook al buiten). De telefoon klem ik tussen mijn oor en schouder. “Ik zit al in de speeltuin”, gaat mijn vriendin verder. “Sam (haar tweejarige peuterpuber) was al vanaf 06.00 uur bezig het huis af te breken en mijn man wilde graag nog even slapen, dus besloot ik er maar uit te gaan en zijn we naar het pleintje gefietst.”

LEES OOK: De pret die dit jongetje met zijn vader heeft is zo aanstekelijk…

Zie hier het bewijs dat zowel mijn vriendin als ik op de vroege zaterdagmorgen allebei iets verkeerd doen. We zijn onze kinderen aan het entertainen terwijl we dolgraag ook nog even in bed hadden willen liggen chillen. Relaxen. Maar om onze hartwerkende mannen te ontzien, zijn we er zachtjes uitgeslopen, hebben we ons kroost aangekleed, ze aan het ontbijt gezet en zijn we daarna met ze naar buiten gegaan om geen lawaai te maken in huis. Lief? Heel. Het zit misschien ook wel in de aard van het beestje. Maar slim? Niet echt, willen wij moeders ook aan die tax komen van hetzelfde aantal uren relaxen als mannen.
En daarom stel ik graag onderstaand lijstje op;

1.       Weet je nog de vreugde die je voelde toen je kind voor het eerst ‘mama’ zei? Bedenk dan nu ook even de irritatie die bij je naar boven komt als je peuter 31 keer per minuut het woord ‘mama’ naar je schreeuwt. Juist, bij het volgende kind leer je eerst het woordje ‘papa’ en dat die ook best geroepen kan worden als er een Duplopoppetje kwijt is/er een snottebel moet worden weggeveegd/een puzzel klaar is. Wedden dat je een paar minuten langer op de bank kan blijven zitten?

2.       Maak een duidelijke verdeling van huishoudelijke taken (en kijk daarbij ook even naar het aantal minuten werk). De was opvouwen versus het vuilnis buiten zetten staat dus niet langer gelijk aan elkaar.

3.       Kies een dag in het weekend dat jij mag uitslapen. Hij de zaterdag? Jij de zondag. En spreek dan ook gelijk even af dat je man jullie kroost ver bij je uit de buurt houdt (tenten bouwen op jullie slaapkamer doen we dus even niet, evenals keihard StarWars naspelen pal onder jouw hoofd).

4.       Prik een doordeweekse avond helemaal voor je zelf, onder het mom van ‘mommytime’. Vreselijk woord, I know. Bestaat er eigenlijk ook zoiets als ‘daddytime’? Nee hè, dat geeft het verschil nog eens pijnlijk weer. Goed, zo ga ik bijvoorbeeld elke woensdagavond met een vriendin naar de film/zwemmen/naar yoga/wijn drinken met vriendinnen.

5.       Investeer in een goed oppasnetwerk. Dit is echt heel Belangrijk! Zo hoef jij geen etentjes met vriendinnen af te zeggen omdat je man moet overwerken/een vrijgezellenweekend heeft/gaat sporten.

LEES OOK: Wat je echt nooit tegen ouders met slaapgebrek moet zeggen..

Zo kun je beetje bij beetje die vier uur relaxtijd die je misloopt op je man inhalen. Relax-ze!