Margot (34) over haar post-bevallingslijf: “Tegen de zwangerschapskilo’s heb ik nooit hoeven vechten. Sporten is mijn hobby.”

Margot hield een navelbreuk over aan haar vier zwangerschappen die ze op aanraden van een vriendin liet herstellen. “Meer omdat het medisch gevolgen kon hebben, dan om cosmetische redenen. Ik ben niet heel ijdel, wil me vooral gezond en sterk voelen.Advertisement

“Ik was 23 jaar toen ik mijn eerste kindje kreeg. We waren al 3,5 jaar samen en het voelde goed. De jongste was zo’n makkelijke baby, dat ik al snel dacht: ik kan er nog wel een bij hebben. We kregen er uiteindelijk vier, net als in het gezin waarin ik zelf opgroeide. Ik heb nooit de behoefte gevoeld om boeken te lezen over opvoeden of te googelen naar hoe iets moest. Ik deed gewoon wat ik dacht dat goed was. Soms werkte het, soms niet, maar altijd kwam het goed. Tegen de zwangerschapskilo’s heb ik nooit hoeven vechten. Sporten is mijn hobby. Zodra het lichamelijk weer kon, trok ik mijn hardloopschoenen aan en ging lopen. Sporten is voor mij ontspanning, geen inspanning. Ik deed het voor de lol, niet omdat het moest.”

“Na de bevallingen had ik last van Oooeps-momentjes®. Ik voelde me daardoor een beetje een oude vrouw, en dat terwijl ik nog in de twintig was. De verloskundige gaf me er bekkenbodemoefeningen voor. Die heb ik heel trouw gedaan. Ik ben wat dat betreft heel gedisciplineerd. Ik doe de oefeningen nu, vijf jaar later, nog steeds. Tijdens het autorijden of onder de douche. Omdat ik mijn kinderen vrij snel achter elkaar kreeg, wist ik dat ik het daar beneden een beetje bij moest houden. Niet dat oefeningen altijd alles oplossen, maar het helpt wel, merk ik.”

“Mijn lijf is niet echt veranderd door mijn vier zwangerschappen. Ik weeg hetzelfde als toen ik 23 was. Het enige wat ik eraan overhield was een navelbreuk. Jarenlang liep ik rond met een navel die naar buiten popte. Altijd gedacht; dat hoort er nu eenmaal bij. Tot een vriendin me tijdens een weekendje weg wees op dat het een breuk kon zijn. En dat je dat gewoon kon laten herstellen. Dus deed ik dat. Meer omdat het medisch gevolgen kon hebben, dan om cosmetische redenen. Ik ben niet heel ijdel, wil me vooral gezond en sterk voelen. Ik ben inmiddels alleenstaande moeder, met co-ouderschap. Dus moet ik zelf dozen sjouwen, voetballen met mijn zoon en met vier kids op de fiets naar het park. Ik wil daarna niet op de bank uit hoeven puffen. Ik wil niet dat mijn lijf me beperkt, maar juist zoveel mogelijk maakt.”

_w4a0676

 

lightsbytena_preffered-image

Deze interviewserie met fotoshoot kwam tot stand in samenwerking met lights by TENA, een nieuw product dat pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar is in de Nederlandse supermarkten en drogisterijen. Het ligt in het schap tussen de reguliere inlegkruisjes. Een op de drie vrouwen van 35+ krijgt te maken met kleine ongelukjes. Je kan hier een gratis proefpakket bestellen, zodat je het kan proberen. Doe er je voordeel mee.

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

 

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Alle onderzoeken tijdens je zwangerschap op een rijtje gezet

Hoera, je bent zwanger! Wat nu? Tijdens je zwangerschap kom je onder...
Lees verder