Marielle: “Die 7 kinderen hebben nauwelijks effect gehad op mijn lijf”

14.01.2015 11:00
fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

De fotoserie van Me-to-We! We fotografeerden 12 van onze bezoekers met hun moederlijf. Marielle (39) heeft 7 kinderen. Ze gaat op de foto met haar jongste Ronja (3) en haar oudste dochter Jessie (18). “Ja, het is een beetje slap, en ik ben een cupmaat kleiner, maar verder…”

“Ik heb nooit nagedacht over het aantal kinderen dat ik wilde, ik had wel een soort rijtje in mijn hoofd: studeren, baan, trouwen. Maar toen ik 21 was, was ik plotseling zwanger en dat schopte alles in de war. Eerst was ik in shock, maar toen dacht ik: okee, dan ga ik dit dus nu doen.

Jessie was mijn eerste en ik was onwijs blij met haar. Ze was heel makkelijk, alles ging heel natuurlijk. Dus al snel dachten we aan een tweede kindje. Ik was wel heel jong, maar dan jaren wachten op de volgende is ook niet echt nodig, dus we gingen er gewoon voor. De tweede kwam en de derde en de vierde. Dat zijn nog normale aantallen. We vingen in die tijd ook crisisbaby’s op, dus we hadden wel vaak 5, 6 kinderen over de vloer. Ik dacht toen: ja, 5 kinderen kan ook. Nou, dat werd dus een tweeling. En toen het echt niet meer de bedoeling was, toen de tweeling net naar school was en er ene nieuw tijdperk zou aanbreken, kregen we een verrassing: dat was Ronja. Nou ja, alles went, dus zij werd ons cadeautje.

fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

Mijn lichaam is nooit zo veranderd door al die kinderen. Ik heb ze alle 7 ruim een jaar borstvoeding gegeven, ook daar merk ik niet zo veel van. Ja, het is een beetje slap, en ik ben een cupmaat kleiner, maar verder… Pas na de tweeling was ik flink aangekomen, en ben ik ook weer afgevallen. Ik loop veel hard, en ook marathons. Daarna heb ik ook een zware buikoperatie gehad, waarbij mijn hele buik is opengehaald en weer dichtgemaakt. Dat litteken zie je heel goed zitten. Van binnen is mijn buik superstrak, maar van buiten hangt het wat slapper. Nee, echt, die 7 kinderen hebben nauwelijks effect gehad op mijn lijf. Mijn lichaam is zelfs sterker dan ooit.”

Fotografie: Bernice van Wissen. Interviews: Barbara van Erp & Femke Sterken. Visagie: Hanan Chahid & Danielle Mulder. Styling: Anna-Marie Janssen.
Een deel van deze fotoserie is ook verschenen in de Kekmama.