Mede-moeders die je beter kunt mijden!

Vanaf het moment dat je moeder bent, komen ze als vliegen op je af: mede-moeders. In het park, de zandbak of de supermarkt. Gelukkig zitten er heel veel leuke exemplaren tussen, maar let op: de volgende vijf kun je maar beter vermijden.

Lees ook: De 10 sleutels tot gelukkig moederschap.

De fitte mama

Mother with a stroller
Sjokkend achter de kinderwagen en in je meest verwassen en lubberende sweatpants, hoor je opeens een opgewekt “Hee hoi, jij ook hier?” Zij is het. Op de nieuwste Nikes en in een loeistrakke legging. Hè was zij niet twee weken terug bevallen van een tweeling? De zwangerschap lijkt geen enkel spoor op haar lijf te hebben achtergelaten. Geen extra vetrandje op de heupen. Geen kipfiletjes. Geen blubberbuik. Damn, hoe doet ze dat? Bloedserieus vertrouwt ze je toe dat ze sinds de bevalling elke ochtend 90 sit ups doet. En zoef, weg is ze. Verbouwereerd staar je haar getrainde achterste na. En neemt je voor om deze week echt een abonnement op de sportschool af te sluiten. As if…

De overbezorgde mama

iStock_000005466158_Small
Toegegeven: in het begin zijn we allemaal een tikkeltje overbezorgd – zeker bij de eerste. Maar dat trekt op een gegeven wel weer bij. Niet bij dit type, dat zich werkelijk over alles zorgen maakt. Geeft de kleine na de voeding een beetje melk terug? Reflux.  Speentje op de grond gevallen? Ieww, bacteriën! Hop, in de prullenbak ermee. Grote kans dat als je haar over vijf jaar nog een spreekt zij nog steeds niet op een romantische date is geweest met haar man. Stel dat er iets gebeurt met haar kind en zij is er niet bij… Ondenkbaar.

De klagende mama

iStock_000011519043_Small
Vanaf ver al te herkennen aan een getergde blik en omlaag hangende mondhoeken. Elke keer dat je haar spreekt stort ze een klaagzang over je uit. Oh, oh, oh, wat was vannacht weer een hel. Slechts drie uur geslapen. Waarom heeft uitgerekend zij een huilbaby gebaard? Driemaal raden wie de pineut was? Juist, ja. Die vent van haar doet ook nooit wat. Geen idee hoe lang ze dit nog volhoudt. Poeh, als ze had geweten dat het moederschap zo zwaar zou zijn…

De kritische mama

Product Comparison
Vraagt zich hardop af waarom jij de baby nog steeds in bij je in bed neemt. Geen wonder dat-ie nog steeds niet door slaapt. En hoort ze dat nou goed: mag jouw baby de hele dag op een speentje sabbelen.? Kom je nooit meer vanaf hoor. En ben je nu al overgestapt op flesvoeding? Is dat niet wat vroeg? Zo mist de kleine heel veel essentiële voedingstoffen hoor. Kortom, ze bekritiseert zo’n beetje alles wat jij doet. En zal dat blijven doen. Non-stop. Er zit nog maar één ding op: keihard wegrennen.

De go-with-the-flow mama

iStock_000011259011_Small
Volgt het ritme van haar kind en maakt zich nergens druk om. Wil de eenjarige spruit nog elke avond aan de tiet? Dan krijgt hij de tiet. Lekker knus moeder/kind-momentje. Aan slaapschema’s doet ze niet. Goed kijken naar je kindje, dan komt het vanzelf goed.

De brallende mama

iStock_000005267750_Small
Wat?! Loopt jouw dreumes nog steeds niet? Geeft niets hoor. Haar neefje was ook een slome baby en met hem is het uiteindelijk ook helemaal goed gekomen. Nee, dan haar kleine Tobias, die is zo voorlijk. Zette zijn eerste stapjes met acht maanden en laatst betrapte ze hem op zijn eerste volzin. En had ze je al gewezen op zijn verfijnde motoriek? Heel ongebruikelijk op deze jonge leeftijd, schijnt. Trouwens, vorige week raadde iemand haar al weer aan om kleine Tobias in te schrijven bij een casting bureau. Goede genen hè? Tsja, ze was zelf ook een fotogeniek kind.

Lees ook: Dingen die moeders vanuit de douche schreeuwen.

Geschreven door
More from Marit de Wit

Een verwende snotaap in huis? Dit zijn de signalen

Hmmmm. Is het een verwende snotaap aan het worden, dat kind dat...
Lees verder