Melanie: “Mijn zoon Joey is elke streep op mijn lijf meer dan waard!”

04.02.2015 14:30
fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

De fotoserie van Me-to-We! We fotografeerden 12 van onze bezoekers met hun moederlijf. Melanie (30) verloor twee kindjes en kreeg een ernstig ongeluk voordat haar zoon Joey (3) werd geboren. “Ik wilde me er niet onder laten krijgen.”

“Mijn lijf heeft de afgelopen tijd heel wat moeten doorstaan. Vijf jaar geleden raakte ik voor het eerst zwanger. Toen we met zestien weken een pretecho lieten maken, zagen we al snel dat het mis was. Ons kindje leefde niet meer. Ik kon het niet geloven… kort daarvoor hadden we hem nog zien trappelen en duimen op een echo. Een paar dagen later ben ik in het ziekenhuis bevallen van ons overleden zoontje. Hij kwam in kleermakerszit in het vruchtzakje ter wereld. Het was verschikkelijk moeilijk maar ook heel bijzonder. Toen ik Jaimy vasthield (hij was zo groot als mijn hand), zagen we dat hij al helemaal compleet was. Hij had een prachtig gezichtje, nageltjes op zijn vingertjes en teentjes en er was zelfs al een klein piemeltje zichtbaar. Toen ik thuis kwam, moest ik herstellen van een bevalling en rouwen om het kindje dat ik had verloren. Ik was een kraamvrouw zonder baby…

Drie maanden later raakte ik weer zwanger. Ik dacht dat een nieuwe zwangerschap mijn pijn misschien wat kon verzachten. Vanaf het begin voelde ik dat het niet goed was en na tien weken kreeg ik een miskraam. Terwijl ik in een emotionele achtbaan zat, kwam er vijf weken na mijn miskraam ook nog eens een ernstig auto-ongeluk overheen. Een auto negeerde de voorrangsweg, reed in op mijn zijkant en zorgde ervoor dat ik twee keer over de kop sloeg. Ik heb er lichamelijk niet meer dan een whiplash aan overgehouden, maar geestelijk ging het helemaal niet goed met me. De mislukte zwangerschappen en het zware auto-ongeluk: het was me allemaal teveel geworden.

fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven fotoserie Me-to-We, fotoserie kekmama januari, me-to-we fotoserie, moederlijven

 

Ik werd depressief. Maar ik wilde me er niet onder laten krijgen. Mijn kinderwens was groot en gelukkig raakte ik wederom zwanger. Het werd een tijd vol misselijkheid, stress en vochtophopingen. Grote hoeveelheden eten kon ik niet aan, dus ik at elk uur kleine beetjes. Daarmee lukte het me om maar liefst 23 kilo aan te komen! Na de bevalling was ik die extra kilo’s zonder moeite snel kwijt, maar ik heb nog steeds een getekend lijf vol striae. Het kostte mij enigszins moeite om mijn nieuwe lichaam te accepteren, maar onze kerngezonde zoon Joey is elke streep op mijn lijf meer dan waard!”

Fotografie: Bernice van Wissen. Interviews: Barbara van Erp & Femke Sterken. Visagie: Hanan Chahid & Danielle Mulder. Styling: Anna-Marie Janssen.
Een deel van deze fotoserie is ook verschenen in de Kekmama.